Alnınız kirliyse seccade neye yarar!

Hz. Peygamber, ayakkabıyla namaz kılmış, kıldırmış. Ashâbına da tavsiye etmiş. Müslümanlar, Yahudi ve müşriklerin namazından ayrışsınlar, benzemesinler diye.

Ama ümmeti, tersiyle uğraştırılıyor. 'Seccadeye ayakkabıyla basılır mı'ymış!

Kırk yıldır namaz kıldığı halde Sübhaneke'yi yeni duymuş gibi yapanlar, koparıyor yaygarayı.

Mübarek Ramazan günü, bilerek yapıyorlarsa fena.

FETÖ'nün dinî sapkınlığına bağlayanlara bile rastlarsınız sosyal medyada.

Kılıçdaroğlu; istemeden, kazara seccadeye basmamış da güya FETÖ talimatıyla, kutsala saygısızlık ve düşmanlık için basmış...

Oysa seccadeye ayakkabıyla basmanın, dinen bir günahı yok. Bilâkis, sünnette yeri olduğu anlaşılıyor.

Teyit.org sitesi, Suud medyası ve Lübnanlı siyasetçi Hariri'nin Twitter'ından doğrulamıştı. Suud Kralı Selman'la beraberindeki İslam dünyası ricâlinin, ayakkabıyla namaza durduğu fotoğraf ortada. Mekke'de, Mescid-i Haram'da bayram namazı kılarlarken.

Hatta İslam Ansiklopedisi'nin seccade maddesine bakarsanız, ilk dönem kaynaklarında seccadenin adı bile geçmiyor. Sonraları, üzerinde namaz kılınan yaygılardan seccade olarak söz edilmeye başlanmış. İmam Mâlik’in, mescide namazlık sermeyi hoş görmediği, bid‘at saydığı da yazıyor.

screenshot-17.jpg

Google'da, YouTube'da ayakkabıyla namaz kılmayı sorgulayın, bakın ne çıkıyor!

Lâlegül TV'de sarıklı, cübbeli İsmailağa hocasından da aynı hadisleri, kaynakları işiteceksiniz. Saba Tümer'in yayınında konuşmuş rahmetli ilahiyatçıdan, Prof. Yaşar Nuri Öztürk'ten de.

Diyanet mi? Din İşleri Yüksek Kurulu'nun fetvası da çıkar karşınıza o sorgulamadan.

Cenaze namazında nasıl ayakkabıyla namaz kılınabiliyorsa vakit namazlarında da kılınabilir. Çünkü şartları arasında bir fark bulunmuyor. Yeter ki ayakkabı temiz olsun; necaset/pislik taşımasın.

Yine, İslam Ansiklopedisi'nin namaz maddesinde okursunuz; burnu koyduğunuz yer/seccade temiz değil de pis dahi olsa namaz geçerlidir.

Yaygaracılar, bismillah bunları şimdi duydu, önceden bilmiyorlardıysa daha fena.

Mesele; saldırılara karşı dini savunmak, seccadeyi korumaksa neyi savunup koruduğunu öğrenmez mi Müslüman!

Hem hani... Hurafe ve Batıl inançlarla mücadele edip halkı aydınlatmadan, din istismarı önlenemezdi. Halkı Allah, cami, seccade ile aldatan din bezirgânı hokkabaz ve şarlatanlarla yeni FETÖ'lerin çıkması da öyle.

Uydurulmuş hurafeleri, muhalefete karşı köpürtüp kullanınca caiz mi? Din tüccarlığına, FETÖ tarzı istismara girmez mi? Halkı aldatmak sayılmaz mı o zaman?

Gösterilen duyarlılık, dinî değil siyasi. Kabak gibi meydanda artık. Seccade, siyasete alet ediliyor. İktidar mücadelesine, din mücadelesi süsü vermek için. İçine gırla yalan, iftira, karalama da boca edilerek.

Seccadeye ayakkabıyla basmanın günahı yok ama yalan ve iftira, cehennemlik günahlar. Ve burası tartışma götürmez, dinen hükmü açık.

Yarım hoca, böyle dinden edermiş demek.

Kısacası...

Gerekirse kirli seccadede namaz kılabilirsiniz.

Fakat alnınız kirliyse seccadeniz pirupak olsa ne, namazınız sakat.

YORUMLAR (252)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
252 Yorum