Tahran’ın aklını bu safsatacılardan Allah korusun

İran'ın misilleme şovunu ülkede bir deprem ve bir uçak kazası izledi ya...Bizim antiemperyalist paranoyalar durur mu, hemen depreşti.

20-01/09/ekran-resmi-2020-01-09-234457.png

ABD, Irak'taki üslerine atılan füzelere böyle karşılık vermiş güya. İran'ı beklemediği yerden vurmuş, yapay zelzele tetikleyip uçak düşürmüş.

Dünyada rastlantıya yer yokmuş, peş peşe gelmeleri tesadüfle açıklanamazmış gibi deprem ve kazayla askeri misilleme arasında illa bağ kuranları aksine ikna edemezsiniz.

Hezeyanlı bozukluk da denilen bu illete tıp henüz kesin çare bulamadı. Tedaviye cevap vermedikleri için iyileştirilmesi de pek müşkül, hiç uğraşmayın.

En iyisi, Ukraynalılara da aynı paranoya şerbetinden içirmek.

Çünkü düşen uçak onların ama garipler, ardışıklık ile sebep-sonuç ilişkisini karıştırmayı ya akıl edemiyorlar. Ya da bizim bütün sırları çözmüş, emperyalist oyunları yalayıp yutmuş muvazenesiz deşifratörlerin akıllarından çıkmayan komplo gizemlerini onların aklı pek almıyor.

Çok çok uçağın kalıntılarında füze izi aramak geliyor akıllarına. Bir adım ilerisi de Rus füzesinden şüphelenmek. Hepsi bu.

Devlet Başkanı Zelenskiy, Ukrayna Hava Yollarına ait uçağın düşme sebepleriyle ilgili spekülasyonlara baştan kapıyı kapatmıştı. Komedyenlikten gelmesine rağmen meselenin ciddiyetini sulandıracak dengesizliklere karşı uyarıyor, ne şaka talimi kaldırıyor ne zevzek gevezeliği.

Ukrayna Ulusal Güvenlik Konseyi Bakanı Danilov'a kulak veriyorsunuz...Uçağın düşmesine birkaç şeyin sebep olmuş olabileceğini söylüyor. Füze, çarpışma, motor patlaması, terörizm gibi ihtimalleri sıralıyor. Ama bizim sivri herzevekillerin aklına ilk gelen şeyi saymıyor. Manyetik dalgalarla yapılmış bir Amerikan saldırısı üzerinde durmuyor ne hikmetse.

Hadi sabit fikirliler, eski ve dar kafalılar, son harp teknolojilerinden ve Pentagon'un gizli silahlarından bihaberler, havsalaları kıt olduğu için de Ukraynalılarınkine sığmıyor böyle alengirli 'Zihni Sinir' cinlikleri...

Peki hayal ufku engin, fantastik komplolar icat etmekte maharetini kanıtlamış, yağmur hırsızlığı gibi uçuk kaçık muzipliklere bile kendini inandırma kapasitesi rakip tanımayan İran'ın çarıklı erkanıharbine ne demeli!

Tahran'dan Kiev'e kalkan uçak misilleme gecesi düşüyor, 176 yolcusundan sağ kurtulan çıkmıyor, üstüne nükleer santral bölgesini 4.7'lik bir sarsıntı vuruyor. Ve ne arkasında dış güç parmağı arıyorlar ne de Pentagon'un emrindeki HAARP projesi şeytanlığına sığınıyorlar.

Felaket üstüne felaket yaşadıkları o şok halinde dahi uçağı motor yangını kazasına, depremi de doğal afete bağlayacak kadar mukayyet olabiliyorlar akıllarına.

Bu facialardan bir ders çıkarılacak, emperyalizm canavarıyla boğuşmasında Tahran'a dostane bir akıl desteği verilecekse...O destek, 'ABD gizli deprem sılahıyla vurdu, manyetik dalgalarla uçağı düşürdü' gibi takıntılarla, firara dünden teşne aklını daha da kaçırmaya teşvik etmek midir?

Niye antiemperyalist bir aklıevvel cengaver de çıkıp demez ki: 'Yaptığınızı beğendiniz mi; Haşdi Şabi'yi Amerikan üslerine saldırtmasaydınız, adamlarını öldürtmeseydiniz onlar da kamplarınızda onlarca milisinizi bombalamayacaktı. Siz de Bağdat sefaretlerini adamlarınıza bastırarak cevap vermek zorunda kalmayacak ve Süleymani'ye operasyon için ellerine bir gerekçe vermeyecektiniz. Yas izdihamı 80 vatandaşınızın canına mal olmayacak, alelacele bir misilleme gösterisiyle gücünüzün sınırlarını test ettirmeyecek, intikama giderken boyunuzun ölçüsünü aldırıp eliniz böğrünüzde kös kös aşağı oturmayacak, Trump gibi bir grandiyöz tip hezeyanlı bozuğa kendinizi aşağılatarak küçük düşürtmeyecektiniz. Böbürlenme budalası taraflarınıza sorun şimdi, güç ve takatinizin üstünde siyaset yaparak afur tafur bölgesel hegemonya peşinde koşmanız, çektiğiniz ve çektirdiğiniz acılara değiyor mu!'

YORUMLAR (27)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
27 Yorum