Necip’ten Gattuso çıkar mı?

Beşiktaş yakaladığı rüzgarla zirve rotasında tutunmaya çalışıyor. Bunu da hastalıklarla, sakatlıklarla ve derinliği olmayan kadroyla yapmaya çalışıyor. Hal böyle olunca zorlanıyor. Dün de öyle bir maçtı. 4-1-4-1’in bağlandı noktasında Necip Uysal vardı. Özverisi ile birçok farklı bölgede oynatılan ve yaraya pansuman olan Necip için bu kez yüksek sorumluluk aldığı bu görev zorlayıcı oldu. Kesiciliği ile fazla sırıtmadı ama topu taşıma konusunda da verim sağlayamadı. Bu modeli Lippi’nin İtalya’sı mükemmel uygulamış ve Dünya Kupası’nı kazanmıştı. O kadronun 1’i Gattuso’ydu ve kesiciliği dışında savunmadan aldığı topları başta Pirlo olmak üzere hücum organizatörlerine taşırdı. Necip bir Gattuso değildi, topun forvete taşınması geçici görevle bu alandaki Necip için kolay olmadı. 

Sivasspor ile hızlı oyuncuları Beşiktaş savunmasını sürekli rahatsız etti. Oyunun hemen başında Ersin’in çıkardığı top ve Yatabare’nin direkten dönen şutu konuk ekip adına şanssızlıktı. Covid salgını ve sakatlıklar nedeniyle bir ara top toplayıcı iki altyapı futbolcusunu kadroya alan Rıza Çalımbay şapkadan tavşan çıkarmak için uğraştı ama Yasin’in boş kaleye giden topunu Welinton’un çıkarması ile çok yaklaştığı ve aradığı o golü bulamayınca istediği sürprizi de yapamadı. 

İlk yarıda topu kontrol eden Beşiktaş aynı başarıyı pozisyon zenginliği yaratmada gösteremedi. Güven’in golü öncesi topun taca çıkıp çıkmadığı tartışmasının içinden VAR hakemleri de çıkamadı, sahadaki hakemlerin kararına uydu. Siyah- Beyazlıların diğer net pozisyonunu ise Mensah cömertçe harcadı.  

Sivasspor puan için gelmişti ve hiç pes etmedi ama çok erken bir dönemde 10 kişi kalmaları maça ağırlıklarını koymaları yolundaki en büyük engeldi. 

Beşiktaş, Vida’nın gelmesi sonrası toparlanan savunma ile rahatlamıştı ama Aboubakar’ın ne kadar kritik bir oyuncu olduğunu dünkü karşılaşmada gördü. Annesinin vefatı nedeniyle ülkesine giden Aboubakar’ın yerine oynayan Güven, onun boşluğunu doldurmaktan çok uzaktı, kalecinin üzerine vurduğu kafa şutu da biraz şans golüydü. Sergen Yalçın, hücum gücünün düşük kalması üzerine sahaya Güven- Larin değişikliği ile müdahalede bulundu. Bu hamle biraz olsun toparlamaya yetti. Larin, Samassa’nın üzerine gelen bu topu da yemesiyle farkı ikiye çıkarmayı bildi. Sergen Yalçın’ın diğer oyuncu değişikliği olan Oğuzhan’ın attığı şık gol ise eski bir yıldız adayının geçmişten bugüne yansıyan bir ışıltısıydı. 

Sonuç olarak Beşiktaş, güçlü Sivasspor karşısında zorlansa da kazanmayı bildi. Rosier, Rıdvan, Ghezzal, N’Koudou, çalışkanlıkları ile Atiba ve Mensah öne çıkan isimlerdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.