Sürpriz final

Futbol seyircisi maç izlemeyi özlemiş. Dünkü Galatasaray- Fenerbahçe karşılaşmasında tribünlerde iğne atsan yere düşmezdi. Merdiven boşlukları bile doluydu. UltrAslan, Squid Game koreografisiyle uzun süredir görmediğimiz şovu tribüne getirmişti. Nitekim maç da bu coşkuya ayak uydurdu, hızlı bir giriş oldu.

Galatasaray maçın ilk çeyreğinin hakimiydi. Feghouli’nin karşı karşıya pozisyonu Galatasaray’ın gelen golünün habercisiydi. Nitekim benzer bir pozisyonda Kerem gol vuruşunu yaptı, tabelayı değiştirdi. Fenerbahçe, golden sonra rakibin baskısını kırdı ve İrfan Can- Mesut ikilisi ile Galatasaray’ın sol kanadını zorladı. Mert Hakan ve Zajc da orta sahadaki Galatasaray gücünü kırmak için çabaladı. Fenerbahçe’nin golü bu organize hücum girişimlerinden değil de bir kontrataktan geldi. İrfan Can’ın uzun pasında Mesut Özil, ileri çıkmış olan Muslera’nın geri dönerken doğru pozisyon alamamasından da yararlanarak skoru eşitledi.

İlk yarının ortalarında Mesut’a atılan telefon ve çakmak sonrası sahanın karışması maçın temposunu düşürdü, devre bitimine kadar Kerem’in bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi dışında keyif veren bir futbol yoktu.

Fenerbahçe ikinci yarıda daha atak başladı. Oyunu yavaş yavaş Galatasaray yarı alanına yığdı. Halil, Feghouli, Morutan’ın topu ileride tutamaması maçın ibresini Fenerbahçe’ye çevirmişti. Bu anlarda sahneye yine Kerem çıktı. Onun pasında Annholt son çizgiye indi, Halil’e doğru çıkardığı topu son anda Kim kornere attı. Bu atakla Galatasaray yeniden oyuna döndü.

Fatih Terim, 65. dakikada Halil- Morutan yerine Diagne- Taylan hamlesiyle oyuna müdahale etti. Pereira da 5 dakika sonra İrfan Can- Sosa’yı çıkarıp Osayi- Crespo karşı hamlesiyle yorulan oyuncularını değiştirdi.

Galatasaray ortada giden maçta net pozisyonlar üreten taraftı. Cicaldao’nun iki ve Diagne’nin gol girişimlerini Berke ve Kim bertaraf etti.

Fenerbahçe’de Pereira, ikinci yarıda 4’lü savunmadan 3-5-2’ye dönmüştü, Ferdi’yi ileriye atmıştı. Ancak Berisha’nın ileride çok yetersiz kalması, Mesut’un lider olarak öne çıkamaması bu hamleyi boşa çıkarttığı gibi maçı yeniden Galatasaray’a döndürmüştü. 85.dakikadaki Diagne’nin golünde Halil Umut Meler gözünün önündeki pozisyonda devam deyip golü VAR’da izleyip iptal etti. Oysa görüş açısı uygundu. Bu pozisyon öncesi çıkan kırmızı kartta da avantaj kuralını uygulasa Galatasaray bir penaltı kazanabilirdi. Son dakikada Kerem’le bir fırsat daha kaçtı.

Galatasaray son yarım saatte bulduğu net pozisyonları değerlendiremeyip fırsatı kaçırdı. Bir puana razı olan Fenerbahçe ise maçı sürpriz bir finalle bitirdi. Crespo’nun uzatmadaki golü 10 kişi kalan Fenerbahçe’ye konan talih kuşuydu.

YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum