Tarihe geçen karar

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş ile bir önceki sezonun şampiyonu Başakşehir’i karşı karşıya getiren maçta, her ne kadar ikisi de başarı çizgilerini koruyamasalar da futbol açısından beklenti yüksekti. Nitekim yüksek tempolu ve gollü bir maç çıktı ortaya.

Emre Belözoğlu yönetimindeki Başakşehir, Visca’nın gidişinin ardından yaşadığı bocalamadan sonra, iyi kapanan ve hızlı atağa çıkan kimliğine geri dönmeye başladığını gösterdi. Kanatlardan hızlı geldi ve Beşiktaş savunma göbeğindeki zaaflardan ilk yarıda iki gol üretmeyi başardı.

Önder Karaveli ise Batshuayi yerine Güven’le başlamıştı, Can’ı da ilk 11’e almıştı. Siyah-Beyazlılar Kenan Karaman’la peş peşe bulduğu gol fırsatlarını kullanamazken ileride Batshuayi’nin yıpratıcı santrforluğunu aradı. Güven, Batshuayi gibi rakip savunmayı karıştıran koşular yapamadı ama Can’ın pasındaki gol vuruşu usta işiydi ve bir santrfordan da istenen sonuçta buydu.

Beşiktaş’ta Can ve Atiba’nın enerjisi, Ghezzal’ın durağanlığı, Teixeira’nın ağırlığını koyamaması, Kenan’ın savrukluğunu büyük ölçüde toparladı. Ancak ilk yarının uzatmalarında Önder Karaveli’nin büyük hatası Beşiktaş ağlarına gol olarak yansıdı. Welinton’un sakatlanması üzerine Necip’i soyunduran ancak oyuncu ısınmadığı için Necip’i sokmayan ve “Son 30 saniyeyi 10 kişi tamamlarım” diye düşünen Karaveli’ye bu düşüncesi pahalıya patladı. Ghezzal’in gol sonrası yedek kulübesine neden oyuncu sokulmadığı şeklindeki isyanı yerinde bir soruydu.

İkinci yarıda Ghezzal’ın sahne alması Beşiktaş’ın vitesini yükseltti ve onun getirdiği topta Kenan, makus talihini yıkan golünü attı.

Beşiktaş ikinci yarıda önemli bir baskı oluşturmasına rağmen bu sene yaşadığı gol atamama sorunuyla yeniden yüzleşti. Önder Karaveli son çeyrekte Güven- Bahshuayi değişikliği ile bu sorunu çözmek için, sorunun sebeplerinden biri olan santrforuna sığınmıştı. Kilitlenen oyun karşısında “anahtar” bulamayan Karaveli, Teixeira- Emirhan değişikliği ile bir diğer gence sarıldı ama takım üçüncü gol gelmeyince temposunu kaybetmişti. Larin’in oyuna girdiği 87. dakika ise maçı çevirmeye yetecek bir zaman bırakmamıştı.

Sonuç olarak Önder Karaveli kritik bir hata yaparak futbol tarihine geçti. Beşiktaş iki gol atmasına rağmen gol sorununu yine çözemedi. Başakşehir ise zorlu deplasmandan bir puan alarak maçın kazananı oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.