2X

Tek bilinmeyenli bir denklemden söz etmiyorum!

2X, çok bilinmeyenli bir hayat, öğrenmek istediklerimizin sınırsızlığı, buna karşılık sınırlı zamanımızın olduğu bir yaşamda, sihirli bir formül.

Cemal Süreya "Hayat kısa, kuşlar uçuyor" diyor ya...

Hayat kısa olmasına kısa ama, videolar pek bir uzun; pek çoğu da kuşlar gibi uçup gitmiyor.

Uzun süredir leziz bir yemeğin tarifi gibi sakladığım bu sırrın, "İhtiyaç icadın ebesidir" sözünü doğrularcasına çoktan geceleri kısa olan yoksul halkımız tarafından keşfedildiğini görüyorum... Öyle ya, gecelerimiz kısa, dört nala izlemek lazım!

Youtube ya da başka bir platformda izlediğiniz videoların oynatma hızından söz ediyorum.

Kimi vize/final dönemlerinde bu sihirli yöntemin bir imdat çekici olduğundan söz ediyor.

Kimi, 3 saat süren Teke Tek videolarını 1.25 hızda izleyip, 45 dakika tasarruf ettiğinden dem vuruyor.

Kimi açık oturumları bu hızda izlediğini söylüyor.

Geçenlerde görüştüğüm bir dostum, üniversitelerin yapay zeka derslerini bu hızda izlediğini, bu sayede hızlıca göz atma imkânı bulduğunu söylemişti.

Kendi tecrübemden hareketle söyleyeyim, izlediğim videolar anadilimde ise 2X'e kadar yolu oluyor. Hiçbir anlam kaybı olmadan yarı zamanında videoyu bitiriyorum.

Sadece videolar değil, bu hızlandırma yöntemini podcastlerde de deneyebilirsiniz.

İlber Ortaylı, Ruşen Çakır (2X hızında Ruşen Çakır'ın sesi biraz nezle olmuş gibi geliyor), Mustafa İslamoğlu 2X ile izleyebileceğiniz isimler. Üstadlar kusura bakmasın, aflarına sığınarak kendilerinin bilgilerinden daha çok istifade etmek için 2X seçenğini kullanabilirsiniz. :=)

Henüz video hızlandırma seçeneğini denememiş iseniz, video sonunda hem maksada hasıl olmuş olacak hem de vakitten kazandığınızı görünce yazara teşekkür edeceksiniz.

YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum