Ben çalışmayı uzaktan sevdim: Employin5 ve Remote çalışma fırsatları

Sosyalleşmek gayesi ile tercihen ofiste geçirdiğim birkaç ayı saymazsak, 7 yıldır uzaktan çalışıyorum.

Kovid nedeniyle şimdilerde pekâla normal gelse de başta aile efradım olmak üzere bu duruma alışmak öyle kolay olmadı.

O sıralarda henüz ilkokula başlayan oğlum duruma bir türlü anlam veremiyordu. "Biz nasıl bir aileyiz baba? Sen hep evde oturuyorsun, annem okula gidiyor. Arabayı da sen kullanmıyorsun?"

Hayat bilgisi kitaplarındaki aile fotoğrafına zıt bir aile profiliydi bizimki. Bizim oğlan da şaşırmakta haklıydı. O dönemlerde ne kadar açıklamaya çalışsam da beceremedim, ama yoldaş Fidel Castro'nun dediği gibi "Tarih beni haklı çıkaracak!"(dı)

Kovid sonrası dönemde uzaktan çalışma bir vakayı adiye halini aldı. Dünya bugün uzaktan çalışmayı içine doğduğumuz bir gerçeklik olarak kabul ediyor. Ne ilginç! Yıllar önce Cumartesi günleri yarım gün çalışmak bile bir lükstü Türkiye'de. Hatta o yarım günlük mesaiyi evde geçirmenize de müsaade ediliyorsa değmeyindi keyfimize.

Bugün öyle ilginç bir noktadayız ki, İstanbul doğumlu Malta'da yaşayan bir genci (genç dedim ve kendimden bahsediyorum, kıskananlar çatlasın.); Danimarka'da yaşayan Sırp bir hanımefendi tutuyor, Estonya'nın Tallinn kentindeki bir şirkete yerleştiriyor; çok şükür maişetimizi bugün bu şekilde kazanıyoruz.

Dövizle maaş almak, evden çalışmak, hangi saik ile olursa olsun uzaktan çalışmak bugün pek çok gencin ilgisini çekiyor. Bu konuda daha fazla duyuruya iş networklerinde, özellikle de Linkedin'de rastlamak mümkün. Daha fazlasını duymak istiyorsanız, size lokum gibi bir haberim var, yaklaşın hele yamacıma!

Lokum dedim ya tevekkeli değil, hadisenin İngiltere'nin önemli iş kadınlarından, Truede isimli lokum markasının mimarı Zeynep Turudi ile de bir alakası var elbet.

Zeynep Turudi İngiltere'de yaşayan önemli bir Türk iş kadını. Anne olduktan sonra, çocuğuna daha fazla vakit ayırabilmek için evinden çalışmak isteyen Turudi, evinin garajında dünyaca ünlü Türk lokumu Truede'nin serüvenine başlıyor.

Truede lokumları bugün 30 ülkeye ihraç ediliyor. Zeynep Hanım, 2011 yılında ABD'nin o dönemki başkanı Obama'nın başlattığı 33 ülkeden en iyi girişimcilerin seçildiği programda İngiltere'yi temsil ediyor.

İngiltere’nin en büyük iş insanları kulübü olan IOD (The Institute of Directors) da Orta İngiltere’de üst komitede görev alan Zeynep Turudi ayrıca Avrupalı Türk Markalar Birliği başkan yardımcısı ve TBEA (Turkish-British Entrepreneur Assosiation) kurucu başkanı.

Zeynep Hanım üyesi bulunduğu kuruluşlardaki toplantıların ilk on beş dakikasının devamlı surette nitelikli iş gücü arayışı hususundaki yakınmalarla geçtiğini; İngiltere'deki hali hazırda sayısı 40 bini bulan insan kaynakları firmasının bu soruna deva olamadığına bizzat tanık oluyor; ve ortaya Employin5.com çıkıyor.

Employin5.com farklı meslek gruplarındaki yetenekleri İngiltere, İskoçya, Amerika, İrlanda ve Kanada'daki uzaktan çalışma imkânları ile buluşturmak üzere kurulan bir insan kaynakları projesi.

Ben Employin5.com'daki 5'i öncelikle projenin ilk adımındaki bu beş ülkeye yorsam da, bunun 5 dakikada sizi hayalinizdeki iş ile buluşturma iddiası olduğunu sonradan öğrendim. (Teşekkürler sayın Ahmet Ferruh Öncü)

Tek yapmanız gereken Employin5.com'da kendinize bir profil oluşturmak ve profilinizi yeni yetenek ve becerileriniz ile güncel tutmak.

Employin5.com'un hedef kitlesi elbette ki sadece uzaktan çalışmak isteyen yetenekler değil, bu yeteneklerin peşindeki yetenek avcıları. Bu yetenek avcıları da Employin5.com üzerinden farklı kriterlerde aramalar yaparak, aradığı O yeteneğe, yani size hızlıca ulaşıyor. Employin5.com aranılan yetenek ve bu yeteneğin peşindeki işe alım uzmanları arasında bir nevi köprü görevi görüyor.

Derdinizi anlatacak seviyede bir İngilizceniz, uzaktan çalışmaya uygun bir de mesleki beceriniz varsa, şimdiden hayrlı olsun diyelim. Bu arada uzaktan çalışmaya uygun olan mesleklerin sadece IT yani bilişim teknolojileri alanında olduğu gibi bir yanlış anlaşılma da var. Metin editörlüğünden, çevirmenliğe, veri girişinden, hatta Türkçe öğretmenliğine kadar pek çok farklı işi bugünkü imkânlarla uzaktan yapabilmeniz mümkün.

Yeter ki bir kase balın olsun, arısı Bağdat'dan gelir demişler...

Uzaktan iş fırsatlarını bal eyleyen Employin5.com 'a tüm gençler adına yürekten
şükranlarımı sunuyorum.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum