10 liralık malzeme ile 80 liralık soğan halkası tarifi! Dondurulmuş veya dışarıdan siparişe son

10 liralık malzeme ile 80 liralık soğan halkası tarifi! Dondurulmuş veya dışarıdan siparişe son

Büyük küçük demeden hepimizin bayıla bayıla yediği soğan halkalarını evinizde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Haberimizdeki soğan halkası tarifinden sonra artık dışarıdan almaya son vereceksiniz. İşte soğan halkasının ayrıntılı tarifi...

Restaurantlarda veya cafelerde hepimizin bayıla bayıla yediği soğan halkalarını evinizde de hazırlamak mümkün. Haberimizde tarifini özenle paylaştığımız çıtır çıtır soğan halkaları tarifi ile artık dışarıdan sipariş vermenize yada marketten dondurulmuş soğan halkası almaya son vereceksiniz. Peki dışarıda büyük küçük hepimizin bayılarak yediği soğan halkaları evde nasıl yapılır? Soğan halkası yapabilmek için gerekli malzemeler nelerdir? İşte mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz çıtır çıtır soğan halkası tarifimiz ile artık paranız cebinizde kalacak. İşte çok seveceğiniz çıtır çıtır soğan halkalarının ayrıntılı tarifi şöyle;

Malzemeler

1 adet büyük boy kuru soğan

2 yemek kaşığı nişasta

4 yemek kaşığı mısır unu

3 yemek kaşığı beyaz un

1 çay kaşığı karbonat ya da kabartma tozu

1 çay bardağı maden suyu

Tuz

Karabiber

Bulamak için:

1 su bardağı galeta unu

Kızartmak için:

Sıvıyağ

Yapılışı

Çıtır çıtır soğan halkasını yapabilmek için kuru soğanı soyup yıkayalım. Halka halka kuru soğanı doğrayıp, dikkatli bir şekilde halkaları birbirinden ayıralım. Şimdi de soğan halkalarımızın sosunu hazırlayalım. Bunun için uygun bir kapta nişasta, un, mısır unu, karbonat yada kabartma tozunu, maden suyunu, tuz ve karabiberi ilave edelim. Sos malzemelerimizi güzelce çırpalım. Başka bir tabağa da soğan halkalarımızı bulamak için galeta unu koyalım.

dreamstime-s-108693408-jpg.webp

Bu lezzete hayran olmamak elde değil

Şimdi sıra geldi soğan halkalarını kızartmaya. Soğan halkalarını önce hamurlu sosa batıralım güzelce arkasını önünü hamurla kaplayalım, ardından galeta ununa tamamını bulayıp tavada kızgınlaşan yağda arkalı önlü iyice kızartalım. İşte çıtır çıtır soğan halkalarımız hazır. Servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN....

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN