37 yıllık Sarıyer börekçisinin sırrı! Böreğe bir çay bardağı ekleyince çıtır çıtır oluyor

37 yıllık Sarıyer börekçisinin sırrı! Böreğe bir çay bardağı ekleyince çıtır çıtır oluyor

Bunları bilerek yaptığınız börekler çok farklı olacak! 37 yıllık Sarıyer börekçisi sırlarını paylaştı! Böreğe bir çay bardağı ekleyince çıtır çıtır oluyor! Ufak tüyolarla bambaşka börekler yapabilirsiniz! İşte börek yapımının püf noktaları...

Evde börek yapmak herkesin keyifle gerçekleştirdiği bir aktivitedir. Ancak, geleneksel lezzetlerin inceliklerine dikkat ederek evde yapılan börekler, gerçek bir şölene dönüşebilir. 37 yıllık deneyime sahip olan Sarıyer börekçisi Abdurrahman Ramadani, börek yaparken lezzeti artıracak püf noktalarını paylaştı.

BÖREĞİN SOSU ÖNEMLİDİR

borek-citir-olmasi-icin-uzerine-ne-surulur-2.webp

Börek yaparken kullanılan sos, lezzetin anahtarıdır. Yapılan tarife göre, sosunuza 1/2 paket kabartma tozu eklemeyi unutmayın. Bu, böreğinizi daha kabarık ve çıtır çıtır yapacak.

YOĞURMA ESNASINDA SÜT KATIN

Hamurun daha kolay kıvam alması ve pişerken çıtır çıtır olması için yoğurma sırasında içine süt eklemeyi ihmal etmeyin. Süt, hamura elastikiyet kazandırarak daha lezzetli bir börek elde etmenize yardımcı olacak.

MADEN SUYU KULLANIN

Börek yapımında maden suyu kullanmak, hamurun bulut gibi kabarma kabiliyetini artırır. Soda içeren maden suyu, böreğin hafif bir dokuya sahip olmasını sağlar ve lezzetini zenginleştirir. Ayrıca, içerdiği minerallerle malzemelerin homojen pişmesine katkı sağlar, böreğin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.

İYİ BİR SOS KULLANIN

borek-citir-olmasi-icin-uzerine-ne-surulur2.jpg

Yufkalar arasına sürmek için eritilmiş tereyağı ve yoğurt karışımını tercih edin. Bu karışım, böreğinize lezzet katacak ve çıtır bir doku elde etmenize yardımcı olacak.

İÇ HARCINIZI İYİ SEÇİN

Böreğinizin iç harcını hazırlarken malzemeleri seçerken özen gösterin. Peynir, ıspanak, patates veya kıyma kullanabilirsiniz. İç harcınızın lezzetini artırmak için farklı malzemeleri denemekten çekinmeyin.

PİŞİRME SIRASINDA KONTROLÜ ELDE TUTUN

Böreğinizi fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak susam veya çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, böreğinizin üzeri iyice kızarana kadar pişirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN