Abdigör kebabı nasıl yapılır? İşte abdigör kebabı kolay tarifi ve malzemeleri

Abdigör kebabı nasıl yapılır? İşte abdigör kebabı kolay tarifi ve malzemeleri

Yağsız dana etinden yapılmasıyla bilinen abdigör kebabı, Ağrı yöresine ait lezzetli yemeklerden biri olarak sıklıkla tüketiliyor. Köftelerin üzerine sosu gezdirip sıcakken sarımsaklı yoğurdun yanında servis edebilirsiniz. İşte, abdigör kebabı hazırlanışı...

Anadolu'nun bilinen en eski ve lezzetli yemeklerinden biri olan abdigör kebabının hikayesi, Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. Rivayete göre, Doğubayazıt Sancak Beyi Çolak Abdi Paşa için dönemin aşçıları tarafından 'Abdigör köftesi'nin yapımıyla ortaya çıktı. Lezzetiyle o dönemden beri meşhur olan abdigör köftesi, günümüze kadar sevilerek hazırlanıyor ve tüketiliyor.

kebap.jpg

ABDİGÖR KEBABI TARİFİ

Köfte için malzemeler:

* 800 gram yağsız sinirsiz dana eti

* Yeteri kadar su

* Tuz

* Karabiber

Pilav için malzemeler:

* 2 su bardağı pirinç

* 3 su bardağı su

* Tuz

ABDİGÖR KEBABI NASIL YAPILIR?

Öncelikle 800 gram dana etine tuzu ve karabiberi ekleyin. Ardından eti 2 saat boyunca hamur haline gelinceye kadar satırla dövün. (Evde uğraşmak istemezseniz kasaba da dövdürebilirsiniz)

Sonrasında kıvama gelmiş harcı 8 parçaya ayırın ve yuvarlak yapın. Sonra köfteleri 4 su bardağı suda haşlayın ve süzgeçle çıkarıp kenara koyun.

Ardından pilav için köfteleri haşladığınız sudan 3 su bardağını bir tencereye alın ve kaynatın. İşlem bittikten sonra tuz ekleyin ve bol suyla yıkanmış pirinci katın.

İlk olarak harlı, sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Son olarak da piştikten sonra pilav altta köfteler üste olacak şekilde servis edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN