Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte lezzetli çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı nasıl yapılır? İşte lezzetli çökertme kebabı tarifi

Kolay çökertme kebabı tarifi için olmazsa olmazlar kırmızı et, patates, yoğurt, tereyağdır. Evde pratik akşam yemeği alternatifleri arasında doyurucu ve lezzetli bir seçenek olan çökertme kebabı, damaklara adeta şölen yaşatıyor. İşte, çökertme kebabı hazırlanışı...

Türk mutfağının geleneksel yemekleri arasında yer alan çökertme kebabı; Muğla, Bodrum, Milas bölgesine ait bir yemek olarak bilinir. Genel olarak Ege bölgesinde meşhur olmuş bir kebap çeşidi olan çökertme kebabı, 'Bodrum kebabı' olarak da bilinir. Çökertme kebabının yöresi Muğla'dır.

cokertme-kebabi-tarifi-bodrum-usulu-tarifi-malzemeleri-ve-yapilisi-1000-www-nefisyemekmutfagi-com.jpg

ÇÖKERTME KEBABI MALZEMELERİ

Et için:

300 gr dana bonfile
2 kaşık sıvı yağ
Tuz Karabiber

Et marinasyonu için:

2 tane soğan (1'i rendelenecek)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1/2 bardak süt
1 bardak soda
1 kaşık tereyağı

Domates sosu için:

2 kaşık tereyağı
1/2 kaşık pul biber
1 domates (rendelenmiş)

Patates için:

2 tane patates
1,5 bardak ayçiçek yağı

Servis için:

4 kaşık yoğurt
2 diş sarımsak

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

Öncelikle bonfile etleri uzun ince şekilde doğrayın. Marine etmek için gerekli tüm malzemeleri geniş bir kapta birleştirin ve etleri içine atın. Ardın üzerini streçle kapatın. Yaklaşık 1 saat bu şekilde beklemesi gerekmektedir.

Bu esna da patatesleri soyup çok ince bir şekilde kızartmalık doğrayın. Ardından soğuk suyun içinde 15 dakika kadar bekletin. Daha sonra kızartın. Kızaran patatesleri kâğıt havluya alın.

Daha sonra etlerin kızarmasına geçebilirsiniz. Yanmaz bir tavanın içine az miktarda sıvı yağ koyun. Etleri yüksek ateşte pişirin. Hafif renk aldığında baharatını atın ve ocaktan alın. Domates sosu için ise, bir tavada tereyağını eritin ve üzerine domatesi ve pul biberi atın. 10 dakika kadar pişirip ocaktan alın.

Servis tabaklarına sırası ile önce patates ardından sarımsaklı yoğurt, domates sos ve en son etleri koyun. Dilerseniz kızartılmış biber ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ PÜF NOKTASI

Sosa buladığınız etleri buzdolabında uzun süre marine etmek isterseniz pişirme işlemi öncesinde oda ısısında bekletip sonrasında pişirmeyi unutmayın.

Daha çıtır olması için bol suda durulayıp üzerini kuruladığınız kibrit patatesleri az miktarda nişastayla harmanladıktan sonra da kızgın yağda ya da fritözde kızartabilirsiniz.

tavuklu-cokertme-kebabi-aysegul.jpg

KİBRİT PATATES NEDİR?

Çökertme kebabının alt tabanında kullanılan incecik kızartılmış patateslere kibrit patates adı verilir. Aynı zamanda çıtır çıtır olan kibrit patates, ayrıca bir atıştırmalık olarak da tercih ediliyor.

KİBRİT PATATES NASIL YAPILIR?

Patatesleri soyun ve suda bekletin. Patateslerinizi bir aparat yardımıyla kibrit şeklinde doğrayın. Rendenin kalın tarafıyla da yapabilirsiniz. Patateslerin inceliği çok önemli.

Ardından suyunu süzün ve bir havluya çıkartıp iyice kurulayın. Geniş bir tavaya ayçiçek yağı koyun ve kızdırın. Patateslerinizi kızartın.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN