Akşam çayın yanına elmalı rulo kek yapın kaynananızla ağzınızı tatlandırın! Yok böyle bir lezzet

Akşam çayın yanına elmalı rulo kek yapın kaynananızla ağzınızı tatlandırın! Yok böyle bir lezzet

Klasik kek tariflerinden sıkılanlara müjdeli bir haberimiz var. Sizler için haberimizde özenle tarifini hazırladığımız elmalı rulo kek tarifimize bayılacaksınız. Adeta kapış kapış giden bu lezzeti bir önce denemenizi tavsiye ediyoruz...

Çay saatinizin yanına çok yakışacak yapımı ve görselliği ile çok beğeneceğiniz bir tarif ile karşınızdayız. Yedikçe yedirten elmalı rulo kek tarifimiz ile hem midelere hem de gözlere hitap edeceksiniz. Mutfakta çok zaman harcamadan kısa sürede yapabileceğiniz bu lezzeti mutlaka denemelisiniz...

MALZEMELER

Kek Hamuru İçin;

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1,5 su bardağı un

Elmalı Harç İçin;

6 adet elma

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı ceviz (çekilmiş)

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri İçin;

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Dillere destan elmalı rulo kekimizi yapmaya öncelikle elmalı iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için; elmaları soyarak, rendenin iri tarafı ile rendeleyelim. Yapışmaz tavaya rendelenmiş elmaları ve toz şekeri alarak, elmalar sulanıp suyunu çekene kadar pişirelim. Bu arada elma rendelerini ara ara karıştırmayı unutmayalım. İyice pişen elmaların altını kapatalım ve üzerine tarçın, cevizi ekleyip karıştıralım. Elmalı iç harcımızı bir kenara alıp soğumaya bırakalım. Şimdi de elmalı rulo kekimizin kek harcını yapmaya başlayalım. Bunun içi karıştırma kabımızı alalım. İçine yumurtayı ve şekeri ekleyip iyice beyazlayıp, köpürünceye kadar çırpalım. Daha sonra üzerine süt, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip tekrar çırpalım. Kek hamurumuz hazır. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serelim. Üzerine, pişirdiğimiz elmalı harcı eşit şekilde yayalım. Elmalı harcın üzerine de kek harcını dökelim ve üzerini ıspatula yardımı ile düzleyelim.

maxresdefault.jpg

Kekimizi önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında, üzeri pembeleşinceye kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirelim. Pişen kekimizi fırından çıkaralım ve hemen fırından aldıktan sonra, sıcağı ile kekimizi sarmamız gerekiyor. Kolaylık olması açısından, başka bir pişirme kağıdı üzerine keki ters çevirelim. Elmalı taraftaki kağıdı, soyarak çıkaralım.

basliksiz-11.jpg

BU LEZZETE AŞIK OLACAKSINIZ

Ardından uzun kenarlardan birinden başlayarak, keki rulo şeklinde saralım. Soğuyuncaya kadar bu şekilde bekletelim. İyice soğuyunca, üzerine pudra şekeri serperek dilimleyip servis edelim.

AFİYET OLSUN.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN