Analı Kızlı yemeğini bir de Somer şefin tarifiyle deneyin! Dağılmadan incecik hamuruyla damak çatlatıyor

Analı Kızlı yemeğini bir de Somer şefin tarifiyle deneyin! Dağılmadan incecik hamuruyla damak çatlatıyor

Anadolu'nun eşsiz tatlarından ilham alarak geliştirilen Analı Kızlı tarifi, hem görünümüyle hem de tadıyla unutulmaz bir deneyim sunuyor. Analı Kızlı yemeğini bir de Somer şefin tarifiyle deneyin! Somer Şef, bu tarifte geleneksel malzemeleri modern bir dokunuşla bir araya getirerek ortaya çıkan lezzetiyle dikkatleri üzerine çekiyor.

Türkiye'nin sevilen şeflerinden biri olarak kabul edilen Somer Şef, mutfakta yarattığı lezzetlerle adını duyurmaya devam ediyor. Son dönemin en popüler tariflerinden biri olan "Analı Kızlı," Somer Şef'in özel dokunuşlarıyla birleşerek sofralarımızı şenlendiriyor. Bugün sizleri bu muazzam lezzetin sırlarıyla tanıştırmaya davet ediyoruz.

MALZEMELER

50gr (¼ bardak) nohut

400gr kuzu kol

2 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

10 dal maydanoz (ince doğranmış)

½ limon suyu

İç harcı için:

1 adet soğan

150gr kuzu kıyması

½ yemek kaşığı domates salçası

½ yemek kaşığı biber salçası

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı taze öğütülmüş karabiber

½ çay kaşığı kimyon

Dışı için:

250gr ince bulgur

200gr dana kıyması

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tereyağı

½ yemek kaşığı mısır nişastası

Süslemesi için:

2 yemek kaşığı tereyağı

½ yemek kaşığı kuru nane

½ yemek kaşığı acı pul biber

1200x627-masterchef-anali-kizli-tarifi-2023-masterchef-anali-kizli-tarifi-malzemeleri-yapilisi-ve-puf-noktalari-gundemd-1688597049288.jpg

YAPILIŞI

Nohutları suda bir gece ıslatın. Nohutları süzün ve duruladıktan sonra bir tencerede 500ml (2 bardak) su ekleyerek kapağını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin. Nohut pişerken iç harcını hazırlayın. Soğanı ince doğrayın. Tereyağını bir tavada orta ateşte eritin. Soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar 3 dakika pişirin. Kuzu kıymasını ekleyip 2 dakika daha pişirin. Kalan tüm malzemeleri bir kaseye koyun ve 125ml (½ bardak) su ile karıştırın. Bu karışımı soğan ve kıymalı karışıma ekleyip kaynatın ve kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. İç harcı bir kenara koyun. Şimdi dış hamuru yapın. Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. 45ml ılık suyu yavaş yavaş ekleyin. Ellerinizi ıslatın ve macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Dış hamuru pinpon topu büyüklüğünde yuvarlak şekle getirin. Topu avucunuzun içine alıp parmağınızla ortasından bastırarak bir çukur yapın. Açtığınız çukurun içine bir çay kaşığı iç harçtan koyup dış hamuru tekrar yuvarlayarak kapatın. Bu şekilde 16 tane yaparak devam edin. Bulgur karışımının geri kalanı ile nohut büyüklüğünde yaklaşık kırk tane minik top yapın. Şimdi çorbanın temelini yapın. Kuzu kol tüm sinir ve yağlarından ayırarak küçük kuşbaşı doğrayın. Soğanı ince doğrayın. Tereyağını bir tavada orta ateşte eritin. Zeytinyağını ekleyip cızırdamaya başladığı zaman soğanlar şeffaflaşıncaya kadar 5 dakika pişirin. Biber salçasını ekleyip 1 dakika daha kavurun. Kuşbaşı doğradığınız eti ekleyin. 2 dakika pişirdikten sonra 250ml (1 bardak) su ekleyin. Kaynatın ve kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kuzu eti karışımına nohut, maydanoz, küçük topları (kızlar) ve büyük topları(anneler) ekleyin. Kaynatın ve sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Limon suyunu ekleyin. Kuzu kuşbaşının üzerine anneler ve kızlarını dört servis kasesine bölün. Süsleme için tavada tereyağını orta ateşte eritin. Kuru nane ve acı pul biberi ekleyip 4 dakika cızırdatın. Bu tereyağlı karışımı analı kızlının üzerine döküp servis edin.

Afiyet Olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN