Artık Sufle Yapmak Çok Pratik! Bu Tarif Sayesinde Çok Kolay Sufle Yapabileceksiniz

Artık Sufle Yapmak Çok Pratik! Bu Tarif Sayesinde Çok Kolay Sufle Yapabileceksiniz

Çikolata tiryakilerinin vazgeçilmez tatlısı elbette sufle. Tatlı krizlerine birebir gelen , hızlı ve az malzemeyle yapılan sufle kahve ya da çay saatlerinize ortak olacak. Ani gelen misafirlerinize de hemen yapabileceğiniz bu tatlıyla damaklarda eşsiz tat bırakacaksınız...

Tarihi 17. yüzyılın ortalarına dayanan sufle Fransız mutfağına ait. Zamanında içi ıslak kek olarak adlandırılan sufle şuan dünyanın her noktasında herkes tarafından severek tüketilmektedir. Kendine hayran bırakan lezzetiyle çikolata patlaması sufleyi ev hanımı, bekar, öğrenci demeden herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bu tarifi sizler için derledik.

MALZEMELER

3 adet yumurta
80 gram bitter çikolata
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya

Pişirme kaplarını yağlamak için

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un

Üzerini süslemek için

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Yumurtaları, toz şeker ilave ettikten sonra bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın. Tereyağı ve küp şeklinde kesilmiş bitter çikolatayı, kısık ateşte eritin. Eridikten sonra ılınması için 2 dakika kadar bekletin. Çırpılmış yumurta karışımına eritilmiş tereyağı ve bitter çikolatayı ekleyin. Elenmiş un, vanilya ve tuzu katın. Unu ekledikten sonra çırpma teli ya da mikser yerine tahta bir kaşık yardımıyla sufle harcını karıştırmaya dikkat edin. Porsiyonluk fırın kaplarını öncelikle tereyağı ile yağlayın. Üzerlerine un serpiştirin. Unun fazlasını silkeleyerek alın.

suflee-yap.jpg

BU LEZZETTEN VAZGEÇEMEYECEKSİNİZ...

Sufle karışımını, kapların üzerinde iki parmak kalınlığında pay kalacak şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında akışkan kıvamını koruması için sufleleri, 8 dakika kadar pişirin. Fırında bekletmeden alın. Dilerseniz servis tabağına ters çevirerek servis yapabilir yada sufle kabıyla servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN