Balık balık olalı böyle lokum gibi pişmedi! İşte sırrı sosunda fırında balık tarifi... Evde koku yapmayan müthiş tarif

Balık balık olalı böyle lokum gibi pişmedi! İşte sırrı sosunda fırında balık tarifi... Evde koku yapmayan müthiş tarif

Balık sevenlere mükemmel bir haberimiz var. Bugün sizlere adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz balık buğulama tarifi ile karşınızdayız. İşte enfes balık buğulama tarifi...

Balık severlere özellikle hamsi severlere güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle hamsi buğulama tarifi hazırladık. Bu lezzeti hem ev halkınız hem de misafirleriniz çok beğenecek. İşte adeta parmaklarınızı yiyeceğiniz hamsi buğulama tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 kilo hamsi

5 adet kuru soğan

3 adet domates

4 diş sarımsak

3 adet yeşil biber

2 adet limon

Yarım demet maydanoz

Tereyağı

Tuz

YAPILIŞI

Enfes hamsi buğulama tarifi için öncelikle hamsilerimizi ayıklayalım. Güzelce yıkayıp süzgeçte suyunu süzdürelim. Hamsilerimizi tuzlayalım. Şimdi de fırın tepsimizi alalım. Tepsinin dibine kuru soğanları ince halka halka dilimleyelim ve dizelim. Kuru soğanların üzerine hamsilerimizi dizelim. Yeşil biberleri ayıklayıp halka halka kesip hamsilerin üzerine serpelim. Ardından domatesleri de küp küp keselim ve biberlerin üzerine serpelim.

ykv-web-site-8959.webp

PARMAKLARINIZI YEMEYE HAZIR OLUN

Domateslerin aralarına sarımsakları da yerleştirelim. Daha sonra üzerine limonları halka halka dilimleyip yerleştirelim. Son olarak maydanoz yapraklarını ve tereyağı parçacıklarını ekleyelim. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika kadar pişirelim. Belirttiğimiz bu süre fırından fırına değişebileceği için süre konusunda dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Dilerseniz bu tarifimizi fırın kullanmadan ocakta yapışmaz tencerede de yapabilirsiniz. Pişen hamsi buğulamamızı sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN....

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN