Bir elmayla misafirlerinize şov yapın! Evinde elması olan herkes 5 dakikada yapabileceği tarif: Milföylü elma tatlısı

Bir elmayla misafirlerinize şov yapın! Evinde elması olan herkes 5 dakikada yapabileceği tarif: Milföylü elma tatlısı

Davet sofralarınıza çok yakışacak süper bir tarif ile karşınızdayız. Yemelere doyamayacağınız, özellikle şık sunumuna hayran kalacağınız milföylü elma tatlısını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz...

Arkadaşlar arasında gün yapıyorsunuz ve alışık olmadığınız farklı aynı zamanda da şık sunumlu bir tatlı tarifi arıyorsanız doğru adrestesiniz. Daha fazla internette araştırma yapmanıza gerek kalmadı. Çünkü bugün haberimizde sizle için özenerek milföylü elma tatlısına yer verdik. Bu tatlı tarifimiz ile davet sofralarının starı siz olacaksınız. Milföylü elma tatlısının özellikle şeklini gören misafirleriniz sizden tarifini alabilmek için birbirleri ile adeta yarışacaklar. İşte milföylü elma tatlısının tarifi şöyle;

MALZEMELER

3 adet dikdörtgen milföy hamuru

1 adet orta boy elma

3 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet milföylü elma tatlısı için öncelikle 1 adet orta boy elmayı orta kalınlıkta dilimleyelim. Daha sonra elma dilimlerinin ortasındaki çekirdekleri yuvarlak bir aparat ile çıkartalım. Eğer böyle bir aparatınız yoksa meyve bıçağı ile dikkatlice yuvarlak şekilde kesip çekirdeklerini çıkartabilirsiniz. Şimdi de bir kasenin içine toz şeker ve tarçını ekleyelim. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Dilimlediğimiz elma dilimlerini tarçınlı şeker karışımına bulayalım. Elmanın ön ve arkasına bu karışımın yapışmasını sağlayalım. Daha sonra milföy hamurlarının her birini ortadan ikiye keselim. Böylece 6 adet kare milföy hamurumuz olacak. Her bir kare milföy hamurunun kenarlarından bir parmak içeriden olacak şekilde köşe kısımlarına bıçak yardımı ile çizikler atalım. Ardından milföylerin tam ortasına elma dilimlerimizi yerleştirelim. Milföyün köşe kısımlarını tutup elmanın tam ortasına bastıralım. Diğer milföylere de bu işlemi uygulayalım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZET GÖZLERİNİZİ KAMAŞTIRACAK

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında milföylerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 15 - 20 dakika kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bu süre fırından fırına değişebilir. Bu yüzden siz kendi fırınınızın pişirip pişirmediğini kontrol ediniz. Pişen milföylü elma tatlılarımızı fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Tamamen soğuyan milföylü elma tatlılarımızı üzerine pudra şekeri serpelim ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN