Börek yaparken unutmayın: Yufka aralarına bu meyvenin kabuğu sürün, çıtır çıtır oluyor

Börek yaparken unutmayın: Yufka aralarına bu meyvenin kabuğu sürün, çıtır çıtır oluyor

Börek yaparken, yufka aralarına limon kabuğu sürmek, böreğin dağılmaması için harika bir yöntem. İşte çıtır çıtır börek yapmanın püf noktası

Börek pişirirken dikkate almanız gereken bazı noktalar var:

1. Hamurun kıvamı: Börek hamurunun kıvamı, böreğin lezzeti için önemlidir. Hamurunuzun yumuşak ama ele yapışmayacak bir kıvamda olmasına özen gösterin.
2. Yufka inceliği: Böreğin çıtır çıtır olması için yufka inceliği önemlidir. Yufkalarınızı mümkün olduğunca ince açmaya çalışın.
3. Katlama tekniği: Böreği katlarken her kat arasına erimiş tereyağı sürmeyi unutmayın. Bu, böreğinizin çıtır çıtır olmasına yardımcı olacaktır.
4. Fırın sıcaklığı: Böreği pişirirken fırın sıcaklığını doğru ayarlamak önemlidir. Böreğinizin her tarafının eşit şekilde pişmesi için fırın sıcaklığını kontrol edin.
5. Dinlendirme süresi: Böreği fırından çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle örtüp dinlendirin. Böylece böreğiniz daha lezzetli olacaktır.
6. Limon kabuğu: Yufka aralarına limon kabuğu sürmek, böreğin dağılmamasına yardımcı olur ve lezzetini artırır.

img-2110.jpeg

PEYNİRLİ BÖREK TARİFİ:

MALZEMELER:

1 kilo yufka
1 yemek tabağı dolusu 3 farklı çeşit peynir karışımı
5-6 dal maydanoz
Pulbiber

İÇİ VE ÜZERİ İÇİN:

Yarım çay bardağı süt
1 kaşık sıvı yağ
1 kaşık yoğurt
1 yumurta sarısı

NASIL YAPILIR?

Öncelikle böreğin iç harcını hazırlayın. Peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın. Arzu ettiğiniz miktarda pulbiber ekleyin. Ardından süt, sıvı yağ ve yoğurdu bir kasede çırpın. Tezgahta peynirli iç harcı, yoğurtlu sütlü karışımı ve yufkaları yan yana yerleştirin.

Böreği pişirmek istediğiniz tepsiyi yağlayın. İki kat yufkayı tepsiye yerleştirin. Hazır yufkalarınızı tepsi büyüklüğüne ayarlayarak dağınık bir şekilde dizin. Her yufka katmanı arasına sütlü yoğurtlu karışımdan dökün ve iç harcı her yerine eşit şekilde yayın. Bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayın. En son kat yufkanın üzerine yumurta sarısını ekleyerek iyice sürün. Arzu ederseniz çörek otu da ekleyebilirsiniz.

Böreği önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN