Boyoz yemek için İzmir'e gitmeyin, bu tarifle İzmir size gelecek! İşte gerçeğini aratmayan yalancı boyoz tarifi

Boyoz yemek için İzmir'e gitmeyin, bu tarifle İzmir size gelecek! İşte gerçeğini aratmayan yalancı boyoz tarifi

Her lokmasında tarih ve lezzet bulunan boyoz, İzmir'in gastronomik mirasının en önemli parçalarından biri. Peki bu lezzeti evde yapmak mümkün mü? İşte gerçeğini aratmayan yalancı boyoz tarifi...

İzmir, sadece güzel plajları ve tarihi dokusuyla değil, aynı zamanda lezzetli yemekleriyle de ünlüdür. Bu yemeklerden biri de şüphesiz ki boyozdur. İzmir'in sembolü haline gelmiş olan boyoz, şehre özgü bir atıştırmalık olarak kabul edilir. Peki, bu lezzetli hamur işinin hikayesi ve tarifi nedir?

BOYOZUN KÖKENİ VE TARİHİ

Boyozun kökeni oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. İzmir'de ilk kez 16. yüzyılda Yahudi topluluğu tarafından yapılmıştır. O dönemde 'bolloz' olarak adlandırılan bu hamur işi, zamanla İzmir'in simgesi haline gelmiştir. Boyoz, İzmir'in tarihine ve kültürüne derinlemesine bir bakış sunar.

MALZEMELER

2 su bardağı un

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı su

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

boyoz.jpg

YAPILIŞI

  • İlk adım olarak yoğurt, sıvı yağ, su, süt ve sirkeyi bir kaba alın. Bu malzemeleri iyice karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu ekleyerek bir hamur elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hamurun kıvamını ayarlamak için gerektiğinde daha fazla un ekleyebilirsiniz.
  • Hamuru biraz dinlendirdikten sonra, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve ellerinizle yuvarlayarak küçük yuvarlak şekiller oluşturun.
  • Hazırladığınız yuvarlak hamurları yağlı bir tepsiye yerleştirin ve üzerlerine hafifçe bastırarak açın. Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın rengi alana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak boyozları tereyağı veya margarinle ya da peynirle servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN