Bu börek pişer pişmez kapış kapış gidiyor! Dillere destan paçanga böreği ile sizde çay saatlerinizi renklendirin

Bu börek pişer pişmez kapış kapış gidiyor! Dillere destan paçanga böreği ile sizde çay saatlerinizi renklendirin

Kahvaltı sofralarınıza veya davet sofralarınıza güzel bir börek tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle paçanga böreği tarifi hazırladık. İşte enfes paçanga böreğinin tarifi...

Çay saatlerinize çok yakışacak mükemmel bir börek tarifi ile karşınızdayız. Yiyen herkesin sizden tarifini isteyeceği paçanga böreği tarifi ile karşınızdayız. Bu eşsiz lezzeti sizde en kısa zamanda denemelisiniz. İşte paçanga böreğin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı kapya biber

150 g rendelenmiş kaşar peyniri

150 g doğranmış pastırma

Kızartmak için;

Yaklaşık yarım çay bardağı sıvı yağ

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet paçanga böreği tarifi için öncelikle iç harcımızı hazırlayalım. Bunun için biberleri küçük küçük doğrayıp az sıvı yağda soteleyelim ve derin bir kap içerisine alınıp soğumaya bırakalım. Daha sonra üzerine kabuğu soyulup ve küp küp doğranan domatesleri, kaşar peyniri ve pastırmaları ekleyip bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Şimdi de tezgahın üzerine yufkalarımızı alalım. Yufka büyüklüğüne göre 6 veya 8 üçgen parçaya bölelim. Her parçaya iç harçtan bolca yerleştirelim ve büyük sigara böreği sarar gibi saralım.

basliksiz-2.jpg

BU BÖREK FAVORİNİZ OLACAK

Sıra geldi paçanga böreklerimizi kızartmaya. Bunun için kızartma tenceresine veya tavasına bolca sıvıyağ koyalım. Sıvıyağı iyice kızdıralım. Kızan yağın içine böreklerimizi tek tek atıp, her tarafını eşit bir şekilde kızartalım. Kızaran paçanga böreklerimizin fazla yağını çekmesi için servis tabağına havlu kağıt serelim. Üzerine böreklerimizi koyalım. Paçanga böreğinin içindeki kaşarın donmaması için fazla bekletmeden sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN