Bu Çorba İftar Sofranızın Tadı Tuzu Olacak! İşte Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi

Bu Çorba İftar Sofranızın Tadı Tuzu Olacak! İşte Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası Tarifi

Sofraların vazgeçilmez çorbaları arasında yer alan mercimek çorbası, iftar sofraların da gözbebeklerinden. Lokanta usulü Sarı Mercimek çorbası kalori bakımından da herkesin damak tadına hitap etmektedir. İşte püf noktalarıyla lokanta usulü sarı mercimek çorbası tarifi...

Müslümanları ne kutsal ayı 11 ayın sultanı Ramazan'a girdik. Ramazan ayında 'İftarda hangi çorbayı yapsam? Pratik mercimek çorbası tarifi? gibi sorular da çok aranmakta. Büyükten küçüğe herkesin sevdiği mercimek çorbasını lokanta usulü tarifi ile iftar sofralarınız bereketlenecek. Yaz kış her mevsim tüketilen mercimek çorbası, herkesin pratik bir yapacağı lezzetli çorbalar arasında. Yağ, mercimek ve unla yapacağınız bu tarif lokanta çorbalarına taş çıkaracak. Bir porsiyonu 290 kalori olan sarı mercimek çorbası herkesin damak tadına hitap edecek. İşte Osmanlı'dan günümüze gelen lezzetli ve Pratik sarı mercimek çorbasının yapılışı.

merco.jpg

SARI MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

3 yemek kaşığı sıvı yağ

1 kuru soğan

1 yemek kaşığı un

1 adet havuç

1 adet patates

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1,5 su bardağı sarı mercimek

6 su bardağı sıcak su

Çorbanın üzeri için:

3 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

LOKANTA USULÜ SARI MERCİMEK ÇORBASI YAPILIŞI

Öncelikle bir tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip, doğradığımız soğanlarımızı içine katıp kavuralım. Daha sonra kavrulan soğanlarımıza 1 yemek kaşığı unu ekleyelim. Kokusu çıkana kadar bu işlemi devam ettirelim. Ve soğan sonrasında rendelediğimiz havuçlarımızla beraber küp şeklinde doğradığımız patateslerimizi karışma ekleyip karıştıralım. Bu işlemden sonra suda ıslattığımız mercimeklerimizi, baharatlarımız ve unumuzu ekleyelim. Ardından 6 bardak ılık suyumuzu da karışma dökerek karıştıralım. Et suyu da atabilirsiniz.

mercimek-corbasi.jpg

Karışımı ocakta 40 dakika patatesler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Pişme işlemi bittikten sonra blender ile malzemeleri ufalayalım. Çorbamız kaynadıktan sonra başta bir tavada 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 2 yemek kaşığı tereyağını kızartalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi ekleyip kızartma işlemini bitirelim. Yağımızı kızarttıktan sonra çorbamızın üzerine dökelim. Şimdiden afiyet olsun:)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN