Bu fasulye bildiklerinizden çok farklı! Yeşil ama taze fasulye değil: İçinde ıspanak olduğunu kimse anlamayacak

Bu fasulye bildiklerinizden çok farklı! Yeşil ama taze fasulye değil: İçinde ıspanak olduğunu kimse anlamayacak

Bu tarifle sofranıza oturan herkesi şaşırtabilirsiniz. Bambaşka bir fasulye tarifi. Bildiklerinizden çok farklı, rengi ve adı yeşil fasulye ama taze fasulyeyle yapılmıyor. İçinde ıspanak olduğunu kimse anlamayacak ve herkes tarifini isteyecek...

Sebzelerle hazırlanan sağlıklı yemekler arayanlar için bugün harika bir tarifimiz var! Ispanak kremalı yeşil fasulye yemeği, hem besleyici hem de lezzetli bir seçenek sunuyor. Fasulye doyurucu ve protein açısından zengin yapısı, ıspanak kreması ile buluşarak sofralarınıza renk katıyor. İşte, tarifin detayları:

FASULYE HAŞLAMA

400 gr beyaz kuru fasulye

1 tatlı kaşığı karbonat

2 adet defne yaprağı

1 adet soğan

5 diş sarımsak

1 sap biberiye

1 tatlı kaşığı tuz

ISPANAK KREMASI:

2 avuç ıspanak

1 su bardağı haşlanmış fasulye

1 su bardağı fasulyenin haşlama suyu

Yarım limonun suyu

Tuz

SARIMSAKLI AROMATİK YAĞ:

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet defne yaprağı

1 çay kaşığı kişniş tohumu

1 çay kaşığı kimyon tohumu

Tuz

YAPILIŞI

  • Fasulyeleri yıkayın ve üzerini geçecek kadar su ekleyerek 1 gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzün ve tencereye alın.
  • Üzerine yeterince su ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra orta ateşe alın ve fasulyeleri pişirin. Beyaz köpükler oluştuğunda ara ara kontrol ederek temizleyin.
  • Pişen fasulyelerin haşlama suyundan 1 bardak ayırın. 1 bardak haşlanmış fasulyeyi krema için ayırın.
  • Ispanak kreması için ıspanakları, haşlanmış fasulyeyi, fasulyenin haşlama suyunu, limon suyunu ve tuzu blenderda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
  • Kalan fasulyelerin suyunu süzüp tencereye alın. Üzerine yeşil kremayı ekleyin ve 10 dakika daha pişirin.
  • Sarımsaklı aromatik yağ için zeytinyağını bir tavada ısıtın ve içerisine defne yaprağı, kişniş tohumu ve kimyon tohumunu ekleyin. Birkaç dakika kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Servis yapmadan önce fasulye yemeğinin üzerine sarımsaklı aromatik yağı ve isteğe bağlı olarak turşu soğanıyla servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN