Bu fırtınalı havada ancak bu kurabiye neşenizi yerine getirebilir! Çayın yanına elmalı kurabiye yapın keyfiniz yerine gelsin!

Bu fırtınalı havada ancak bu kurabiye neşenizi yerine getirebilir! Çayın yanına elmalı kurabiye yapın keyfiniz yerine gelsin!

Çay ve kahve saatlerinize eşlik edecek süper bir tarif ile karşınızdayız. Yerken bitmesini istemeyeceğiniz enfes elmalı kurabiye tarifini sizler için özenle haberimizde paylaştık...

Davet sofralarınıza veya çay saatlerinize çok yakışacak muazzam bir kurabiye tarifine bugün haberimizde yer verdik. Şık sunumu ve damak çatlatan lezzeti ile sizi kendine hayran bırakacak elmalı kurabiye tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte elmalı kurabiyenin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

3 su bardağı un

250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

1 kahve fincanı pudra şekeri

İç malzemesi için;

3 elma orta boy elma rendesi

1 tatlı kaşığı tarçın

1 küçük boy çay bardağı şeker

1 avuç dövülmüş ceviz

Üzeri için:

Pudra şekeri

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet elmalı kurabiye yapmaya öncelikle iç harcımızı hazırlamakla başlayalım. Bunun için kullanacağımız elmaları rendeleyelim. Rendelenen elma, tarçın ve şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım. İç harç tamamen soğuyunca içine ceviz ekleyelim. Şimdi de elmalı kurabiyenin hamurunu hazırlayalım. Bunun için yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı yada margarini, yoğurdu, pudra şekerini, limon kabuğu rendesini koyalım. Bu malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda hamur elde edelim. Unu çok fazla ekleyerek hamurunuzu sertleştirmemelisiniz. Yoğrulan hamur tezgaha alınarak eşit 5 bezeye ayıralım. Bezeleri avuç içerisinde yuvarlayalım. Bezelerden birini tezgaha alalım. Altı üstü unlanarak tatlı tabağı büyüklüğünde, yarım cm kalınlığında olacak şekilde açalım.

2574974-810x458.jpg

BU KURABİYE AĞIZDA ERİYİP GİDİYOR

Açtığımız hamuru önce dörde, her bir parça da 2 ye bölelim. (Yani toplam 8 üçgen çıkacak). Geniş kısımlarına soğuyan elma harcından 1 tatlı kaşığı koyularak, sigara böreği sarar gibi saralım Her beze için aynı işlem sırasıyla uygulayalım. Şekil verdiğimiz kurabiyeleri pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için fırından fırına bu süre değişebilir. Kurabiyelerin altı hafif kızardığı anda fırından alınır. Elmalı kurabiyeler ılınınca üzerine pudra şekeri serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN