Bu Kurabiye Tarifi Pastane Lezzetini Geride Bırakır! İşte Pastane Kıskandıran Enfes Browni Kurabiye Tarifi

Bu Kurabiye Tarifi Pastane Lezzetini Geride Bırakır! İşte Pastane Kıskandıran Enfes Browni Kurabiye Tarifi

Yiyeceğiniz en güzel kurabiye olabilir! Tadı browni gibi olan ama hazırlanışı daha kolay olan bu kurabiye tarifini sizler için hazırladık. Pişirme süresinden tüm detaylara kadar tüm püf noktalar için haberimize göz atın. Browni kurabiye tarifinin malzemeleri neler? İşte detaylar.

Çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak browni kurabiye hem şerbetiyle hem de çikolata tadıyla aklınızı başınızdan alacak! özel günlerde veya akşam yemekten sonra ikram edeceğiniz enfes bir tatlı seçeneği! Yapımı oldukça basit olan browni kurabiye çat kapı gelmek isteyen misafirlerinizin için vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olacak. Peki browni kurabiye nasıl yapılır? Malzemleri ve püf noktaları ile beraber detaylar haberimizde.

BROWNİE KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 adet yumurta

Şerbeti için:

1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker

BROWNİE KURABİYE HAZIRLANIŞI

Browni kurabiye yapmak için önce şerbeti yapacağız. Bunun için su ve şekeri küçük bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca 6 dakika daha pişirin, altını kapatın ve soğumaya bırakın.

1-003.jpg
Kurabiye hamurunu yoğuralım. Tereyağı, un, yumurta, kakao, pudra şekeri, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu yoğurma kabına alın ve karıştırın .Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Kurabiyeleri şekillendirelim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamurdan parçalar alın ve tepsiye yuvarlak olacak şekilde dizin. Aynı işlemi tüm hamura da yapalım.
Kurabiyeleri pişirmenin zamanı geldi. Browni kurabiyelerimizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirelim.

2-003.jpg
Son olarak şerbeti kurabiyelerle bir araya getireceğiz. Pişirdikten sonra, ilk sıcaklık düştüğünde kurabiyeleri ılık şerbete batırın. Hindistan cevizi ve fıstık serperek servis yapın. Afiyet olsun.

BROWNİE KURABİYE PÜF NOKTALARI

Şerbeti pişirdiğiniz tencereden alıp başka bir kaba koyarsanız çok daha hızlı soğuyacaktır. Aynı tencerede soğutursanız daha sonra tencerenin sıcaklığı ile soğuyacaktır.
kurabiyenin malzemeleri oda sıcaklığında olmalıdır. Brownie kurabiyelerinin hamuru kulak memesi kadar yumuşak olmalıdır. Bu nedenle unu eklerken kontrollü olmanız ve elinize yapışmayacak, kulak memesi kadar yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. Kurabiyeleri 10 dakikadan fazla pişirirseniz sertleşebilir ve şerbeti çekmeyebilir. Bu yüzden kontrollü bir şekilde pişirmeniz gerekiyor. Brownie Şerbeti hazırlanırken önce şerbet soğuk, kurabiyeler ılık olmalıdır. Her ikisi de çok sıcaksa, kurabiyeler hamurlaşabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN