Bu lezzeti yiyen kendinden geçecek! Kahvaltı sofralarını zengileştirecek patatesli kaşarlı bazlama tarifi!

Bu lezzeti yiyen kendinden geçecek! Kahvaltı sofralarını zengileştirecek patatesli kaşarlı bazlama tarifi!

Kahvaltı sofralarına farklı bir lezzet katmak isteyenler için özel bir tarifimiz var: Patatesli kaşarlı bazlama! İşte patatesli kaşarlı bazlama tarifi ve gereken malzemeler... İşte ayrıntılar...

Eğer kahvaltılarda farklı ve lezzetli bir alternatif arıyorsanız, patatesli kaşarlı bazlama tarifi tam size göre! Bu tarif, sıkıcı kahvaltılardan bıkanlar için hızlı bir seçenek sunuyor. Hazırlaması kolay olan patatesli kaşarlı bazlama, kahvaltı sofralarınızı bekletmeden hızla hazır hale geliyor. Ayrıca, doyurucu ve besleyici olmasıyla da dikkat çekiyor.

Patatesli kaşarlı bazlama tarifi, malzeme listesinin az olması nedeniyle ekonomik bir seçenek olarak da değerlendirilebilir. İşte patatesli kaşarlı bazlama tarifi ve gerekli malzemeler...

PATATESLİ KAŞARLI LEZZETLİ BAZLAMA NASIL YAPILIR?

bazlama

Malzemeler:

2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

1 tutam tuz

1/2 su bardağı ılık süt

1,5 su bardağı un

1 adet haşlanmış patates

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1 tutam tuz

2 yemek kaşığı mayonez

1 tatlı kaşığı tereyağı (pişirmek için)

Patatesli kaşarlı bazlama tarifini yapmak için öncelikle hamur için gerekli malzemeleri bir kapta birleştirin. Tüm malzemeleri güzelce yoğurun ve pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam edin. Hamuru örtülü bir şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Bu arada patatesleri haşlayın ve ezdikten sonra mayonez, rendelenmiş kaşar peyniri ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bu, iç harcı hazırlamanız için gereken adımlardan biridir.

Hamuru buzdolabından çıkarın ve merdane yardımıyla güzelce açın. Açtığınız hamurun ortasına önce yarısını rendelenmiş kaşar peynirinin, ardından patatesli karışımın ve son olarak da kalan yarısını rendelenmiş kaşar peynirinin yerleştirin. Hamuru tekrar kapatın ve üzerini örtülü bir şekilde 1 saat daha buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen hamuru alıp tekrar yuvarlayın. Daha sonra hamuru tava büyüklüğünde açın ve bir tavada az miktarda tereyağını eritin. Hamuru arkalı önlü pişirin.

İşte patatesli kaşarlı bazlama tarifi hazır! Sıcak olarak servis yapabilir ve kahvaltı sofralarınıza lezzetli bir seçenek ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN