Bu poğaçanın mayalanma derdi yok! Fırında pişer pişmez kapış kapış gidiyor! İşte enfes dereotlu poğaça tarifi

Bu poğaçanın mayalanma derdi yok! Fırında pişer pişmez kapış kapış gidiyor! İşte enfes dereotlu poğaça tarifi

Büyük küçük demeden herkesin bayıla bayıla yediği dereotlu poğaça daha önce hiç bu kadar kolay bir tarifle hazırlanmamıştı. Mutfakta çok zamanınızı almayacak olan mayasız kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifini hem kahvaltı sofralarınıza hem de akşam üstü beş çaylarınıza kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz.

Yedikçe yedirten kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifimiz kapış kapış gidecek. Mayalanma derdi olmayan bu tarifimiz bundan sonra favori tarifleriniz arasına girmeye aday. Mayasız kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte evinizde kolay ve pratik bir şekilde şipşak yapabileceğiniz dereotlu poğaça tarifimizin ayrıntıları şöyle...

MALZEMELER

Yarım paket margarin ya da tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı yoğurt

2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)

1 tatlı kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

2 yemek kaşığı elma sirkesi

1 paket kabartma tozu

Yarım demet dereotu

Alabildiğince un

İçi için;

Beyaz peynir

Kaşar

YAPILIŞI

Kıyır kıyır dereotlu poğaça tarifimiz için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine margarin yada tereyağını, sıvıyağını, yoğurdu, yumurtayı ekleyelim ve güzelce malzemelerimizi karıştıralım. Daha sonra şekeri, tuzu, elma sirkesini, kabartma tozunu ekleyelim ve karıştıralım. Ardından azar azar kontrollü bir şekilde unu ekleyelim. Kıvamlı bir hamur elde edince, hamurun içine ince ince kıyılmış dereotu ekleyelim. Şimdi sıra geldi dereotlu poğaçalarımıza şekil vermeye. Şekil vermeden önce bir kabın içinde beyaz peyniri ve kaşar rendesini karıştıralım. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizde yuvarlayalım ve avcumuzun içinde açalım. Hamurun arasına peynir karışımımızdan koyalım ve hamurun kenarlarını peynirlerin taşmaması için iyice sıkıca kapatalım.

dereotlu-peynirli-pogaca-tarifi-tarifdefterim26.webp

BU POĞAÇA TARİFİ SİZİ ÇOK UĞRAŞTIRMAYACAK

Tercihe göre dereotlu poğaçalarınızı peynir koymadan sade de yapabilirsiniz. Yada hamurun yarısını peynirli yarını da sade yapabilirsiniz. Tercih tamamen sizin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dereotlu poğaçalarımızı tek tek dizelim. Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarisi sürelim ve 180 derecelik fırında poğaçaların üzeri kızarana kadar pişirelim. Fırında pişen dereotlu poğaçalarımızı servis tabağına alalım ve servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN