Bu tarif restoranlar da bile yok! Damak çatlatan lezzetiyle sebzeli sarma kebabı... Bir yiyen tabağın dibini sıyırıyor

Bu tarif restoranlar da bile yok! Damak çatlatan lezzetiyle sebzeli sarma kebabı... Bir yiyen tabağın dibini sıyırıyor

Davet sofralarınıza çok yakışacak mükemmel bir tarifimiz var. Yemelere doyamayacağınız adeta tabağın dibini sıyıracağınız sebzeli sarma kebabı tarifimizi en kısa zamanda denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte dillere destan sebzeli sarma kebabı tarifi...

Akşam yemeklerinize veya davet sofralarınıza çok yakışacak sebzeli sarma kebabı ile karşınızdayız. Müthiş sebzelerin enfes köfte ile birleşmesi ile oluşan bu lezzet damaklarınıza adeta bayram ettirecek. Hem şık hem lezzetli güzel bir ana yemek arayışı içindeyseniz tereddütsüz bu tarifimizi mutlaka denemelisiniz. İşte sebzeli sarma kebabının ayrıntılı tarifi şöyle...

MALZEMELER

600 gr kıyma
1 adet soğan (rendelenmiş)
3 diş sarımsak (rendelenmiş)
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı galeta unu
Tuz, karabiber, kimyon, toz biber

Sebzeli kısım için;
5 adet patlıcan
4 adet kabak
3 adet kapya biber

Sosu için;
1 yemek kaşığı salça
1,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI

Damak çatlatan lezzet sebzeli sarma kebabı tarifi için öncelikle sebzeleri uzunlamasına olacak şekilde ince ince dilimleyelim. Patlıcanları dilimledikten sonra acısının çıkması için on dakika kadar tuzlu suda bekletelim. Daha sonra bütün sebzeleri sıvı yağda arkalı önlü hafifçe kızartalım. Kızarttığımız sebzelerin fazla yağının süzülmesi için bir tabağa havlu kağıt serelim ve üzerine kızarttığımız sebzeleri alalım. Köfte harcı için uygun bir kap alalım. İçine kıymayı, rendelenmiş soğanı, rendelenmiş sarımsağı, yumurtayı, galeta ununu, tuzu, karabiberi, kimyonu, toz biberi koyup güzelce yoğuralım. Vaktiniz varsa en az bir saat buzdolabında dinlendirelim. Yoksa hemen de yapabilirsiniz. Köfte harcından küçük parçalar alıp kızarttığımız sebzelerin bir kenarına koyarak rulo şeklinde saralım.

sebzeli-sarma-tarifi.jpg

Sardığımız sebzeleri tepsiye yan yana dizelim. Bütün sebzeler ve köfte harcı bitene kadar aynı işleme devam edelim. En son sıcak su da salçayı açıp yemeğimizin üzerine gezdirelim. Bir yağlı kağıdı ıslatıp üzerine kapatıp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verelim. Yemeğimiz pişmeye yakın kağıdı üzerinden alıp birazda bu şekilde pişirdikten sonra fırından alalım. Sıcak sıcak servis edelim.

Afiyet olsun

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN