Bu Tatlı Tarifi Kocanızı Tekrar Aşık Ettiriyor! Kocanızın Size Aşık Olmasını İstiyorsanız Bu Tarifi Yapmanız Yeterli

Bu Tatlı Tarifi Kocanızı Tekrar Aşık Ettiriyor! Kocanızın Size Aşık Olmasını İstiyorsanız Bu Tarifi Yapmanız Yeterli

Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçer diye atalarımız boşuna söylememişler. Bizde bu atasözüne dayanarak, sunumuyla göz kamaştıracak dilber dudağı tatlısı tarifini sizler için hazırladık. Bu tarifle kocanızın gönlünü fethedeceksiniz...

İsmi ile bir hayli dikkat çeken tadına doyamadığımız bu tatlının hikayesi hiçte tadı gibi tatlı değil. Osmanlı zamanında yaptığı yemekler ile herkes tarafından tanınan bir aşçı varmış. Bu ünlü aşçının sevdiği bir kadın varmış. Dilber adındaki sevdiği kadına bir türlü kavuşamayan aşçı, bu aşk acısına dayanamaz. Mutfağın yolunu tutan aşçının yaptığı bu tatlı sevdiği kadının dudakları gibi büyük ve dolgun bir görünüme sahiptir. Rivayet odur ki aşçı, tatlıyı yaparken dudaklarına da kokuna da sana da doyamadım diyerek hazırlamış. İşte gelenekselleşmiş Osmanlı saray mutfağına ait olan bu lezzetli tatlı günümüze kadar Dilber dudağı olarak bilinmektedir. Bugün de Türkiye’de klasik tatlıların en beğenilenlerinden biri olan bu tatlının farkı şerbetinin soğuk dökülmesidir. Gerek lezzetiyle gerek de görüntüsü ile mutfakta şaheserler yaratacağınız dilber dudağı tatlısıyla kocanız size tekrar aşık olacak. Şimdi gelin birlikte bu tatlının hazırlanışına, yapımına bakalım. Ayrıntılı tarifimiz şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta

Bir fiske tuz

Yarım paket kabartma tozu

1 yemek kaşığı sirke

3 damla limon

4, 5 su bardağı un

Hamurları açmak için;

Nişasta

İçine koymak için;

Ceviz içi

Üzeri için :

Tereyağı ve sıvı yağı karışık

Şerbeti için;

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

Çeyrek limon suyu

YAPILIŞI

Yoğurma kabımıza yoğurdu, sıvıyağı, yumurtayı, tuzu, kabartma tozunu, sirkeyi, limonu koyup karıştıralım. İçine koyduğumuz sirke tatlımızın kıyır kıyır olmasını sağlayacak. Birbiriyle özleşen malzemelere elenmiş unumuzu azar azar ekleyelim. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim. Yoğurduğumuz hamuru tezgahın üzerine alıp birde orda 2 dakika yoğuralım ve 24 eşit parçaya bölelim. Parçalara ayırdığımız bezelerimizin 1 saat dinlendirmek için üzerini temiz bir bezle kapatıp kurumasını engelleyelim. Bezelerden 12 parçasını alalım. Hamurlarımızı nişasta serperek açalım. 12 adet açtığımız yufkayı üst üste koyup, merdaneyle tepsi büyüklüğünde açalım. Su bardağı ile yuvarlak yuvarlak keselim. Her parçanın içine ceviz koyup ağzına bastırmadan hafifçe kapatıp ve tepsiye dizelim. Kalan 12 bezemiz için de bu işlemi yapalım.

yayatt.jpg

SİZİ TATLIYA BAĞLAR...

Sos tenceresinde tereyağı eritip, sıvıyağ ile karıştıralım. Bu yağ karışımını tatlımızın üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirelim. Pişen tatlımızı ılımaya bırakalım. Derin bir tencerede suyu ve şekeri alıp, kaynatalım. Şerbet kaynamaya başlayınca altını kısıp 20 dakika daha kaynatalım. Şerbetin üzerine limon suyunu ekleyelim. Şerbeti de ılımaya koyalım. Hem tatlımız hem de şerbetimiz ılık olunca, şerbeti eşit olacak şekilde tatlının üzerine gezdirelim. Tatlımız şerbetini iyice çekince servis yapabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN