Bugün iftarda ne pişirsem? İftarda ne yapsam? Ramazan 1. gün iftar menüsü

Bugün iftarda ne pişirsem? İftarda ne yapsam? Ramazan 1. gün iftar menüsü

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte herkes iftar menüsü arayışı içerisine girmiş durumda. Bir yandan son Ramazan hazırlıkları, bir yandan market alışverişleri derken bizde sizi düşündük ve günlük Ramazan menüsü hazırlamaya karar verdik. Böylece mutfakta zamandan tasarruf etmiş olacaksınız...

Ramazan ayı, bereketin, paylaşmanın ve sevginin ayı olarak Müslümanlar için özel bir anlam taşır. Bu kutsal ayın ilk iftarında sevdiklerinizle bir araya gelip sofrayı donatmak, manevi bir zenginlik ve mutluluk kaynağıdır. İşte Ramazan'ın ilk iftarında hazırlayabileceğiniz lezzet dolu bir menü:

60e4662a4e3fe0195427e88c.webp

MERCİMEK ÇORBASI

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan mercimek çorbası, hem doyurucu hem de besleyici bir başlangıç olacaktır. İşte lezzetli bir mercimek çorbası tarifi:

MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 adet soğan

1 adet havuç

1 adet patates

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı un

6 su bardağı su veya et suyu

Tuz, karabiber, pul biber

Limon dilimleri (servis için)

YAPILIŞI

Mercimeği yıkayıp süzün. Soğanı yemeklik doğrayın, havucu ve patatesi küp şeklinde doğrayın. Tencerede sıvı yağı kızdırın, doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun. Ardından unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Doğranmış havuç ve patatesi ekleyin, birkaç dakika daha kavurun. Mercimekleri ve suyu ekleyin, kaynamaya bırakın. Mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin, ardından blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Servis yaparken üzerine limon dilimleri ekleyebilirsiniz.

imam-bayildi.jpg

ZEYTİNYAĞLI İMAMBAYILDI

MALZEMELER

4 adet patlıcan

2 adet kuru soğan

4 diş sarımsak

2 adet yeşil biber

2 adet domates

Yarım demet maydanoz

Tuz

Zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım su bardağı su

YAPILIŞI

Patlıcanları ister fırında ister ocağın üzerine közlüyoruz. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyalım. İç harcı için soğanları doğrayıp, 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavuralım. İçine yeşil biberi ve sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim. Küp küp doğranmış domatesi, tuzu da ilave edelim. Domatesler suyunu çekince altını kapatıp, ince kıydığımız maydanozları ekleyelim. Fırın kabına patlıcanları alalım. Ortasını aynı karnıyarık yapar gibi açalım. Patlıcanların içine harcımızdan koyalım. Üzerine salçalı suyu dökelim. Fırında 200 derecede 25 dakika pişirelim. Servis sırasında soğuk bir şekilde servis yapalım.

basliksiz-3.jpg

FIRIN POŞETİNDE PATATESLİ TAVUK BAGET

MALZEMELER

6 adet tavuk baget

4 adet orta boy patates

2 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı salça

Pul biber

Karabiber

Kekik

Tuz

YAPILIŞI

Öncelikle karıştırma kabına yıkayıp süzdüğümüz tavuk bagetlerimizi koyalım. Üzerine yoğurdun sulu tarafını, havanda ezdiğimiz sarımsağı, salçayı, pulbiberi, karabiberi, kekiği ve tuzu ekleyip, iyice harmanlayalım. Kabımızın ağzını streç filmle kapatıp, 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Fırın poşetine tavuk bagetlerimizi dizelim. Üzerine soyup dilimlediğimiz patatesleri ekleyelim. Fırın poşetinin ağzını kapatıp, kürdanla poşetin üzerinde 4 adet delik açalım. Fırında 200 derecede 55 dakika pişirelim. Servis yapacağınız zaman tekrar ısıtınız.

magnolia-tarifi-yemekcom.webp

MAGNOLİA

MALZEMELER

5 su bardağı süt (1 litre)

4 yemek kaşığı un

100 ml krema (yarım kutu)

3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker

1 paket vanilya

1 adet yumurta

1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)

1 su bardağı fındık

Çilek

YAPILIŞI

Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alalım. Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayalım. Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirelim ve ardından ocağı kapatalım. İçerisine vanilya ilave ederek şöyle bir karıştırdıktan sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alalım. Muhallebimiz beklerken üzerini streç filmle kapatalım. Böylelikle üzerinin kabuklanmasını engellemiş oluruz. Diğer taraftan bebe bisküvisi ve kavrulmuş fındığı rondoya alalım ve hızlıca rondodan geçirelim. Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpalım. Artık tatlıyı sunum yapacağımız kuplara doldurmaya başlayabiliriz. Şimdi kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirelim. Sizlerde kaşığın arkasıyla düzeltirseniz çok daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Ardından kuplarımızın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirelim. Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştıralım. Muhallebinin üzerini de yine kaşığın arka tarafı ile düzeltelim. Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirelim. Magnoliamızın üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyelim. Bu şekilde tatlılarımızı en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çilekli magnolialarımız servise hazır.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN