Bulgur ve patates buluşuyor ortaya harika bir yemek çıkıyor! İşte içli köfte lezzetinde patatesli bulgurlu köfte tarifi

Bulgur ve patates buluşuyor ortaya harika bir yemek çıkıyor! İşte içli köfte lezzetinde patatesli bulgurlu köfte tarifi

Akşama ne yemek yapsam diye düşünenlerden misiniz? Cevabınız evet ise sizi hemen haberimize alalım. Bugün haberimizde sizler için özenle bulgur ve patatesin buluştuğu, adeta içli köfte lezzetinde patatesli bulgurlu köfte tarifini sunuyoruz.

Bulgur köftesi, Türk sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, zamanla değişen beslenme alışkanlıkları ve mutfak trendleri, geleneksel tariflere yeni yorumlar katmayı teşvik etmiştir. İşte bu noktada, Patatesli Bulgur Köftesi devreye giriyor. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu köfte, patatesin yumuşaklığı ve bulgurun doyuruculuğunu bir araya getiriyor. İşte bu lezzetin tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı ince bulgur

2 yemek kaşığı irmik

1 su bardağı sıcak su

1 adet rendelenmiş kuru soğan

2 adet haşlanmış patates

1 çay bardağı un

1 yumurta

1 su bardağı kadar kıyma

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Karabiber

Pul biber

Tuz

Kızartmak için:

Sıvıyağ

basliksiz-2.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle kaseye bulgur ve irmiği alıp üzerine sıcak suyu ekleyelim. Karıştırıp kapağını kapatalım.10 dakika dinlensin. Dinlenen bulgura diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğuralım. Elimizle köfte şeklini verip kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN