Buram buram mis gibi kokan kandil simidinin kokusu bütün binanızı saracak! İşte bayatlamayan kandil simidi tarifi

Buram buram mis gibi kokan kandil simidinin kokusu bütün binanızı saracak! İşte bayatlamayan kandil simidi tarifi

Kandillerin olmazsa olması kandil simidi. Büyük küçük demeden hepimizin severek yediği bu lezzeti evde denemeye ne dersiniz? İşte sizi mutfakta çok yormadan zahmetsizce hazırlayabileceğiniz kandil simidi tarifi...

Bugün müslümanlar için mübarek günlerden biri. Bugün Mevlid kandili. Tarifimize geçmeden önce siz sevgili okuyucularımızın da kandillerini kutlarız. Mübarek günlerin vazgeçilmez ve aranılan lezzetlerinden biri olan hiç şüphesiz kandil simidi. Her ne kadar kandil simidi dışarıda hazır satılsa da evde yapılanın tadını tutan yok. Bizde bugün haberimizde bayatlamayan kandil simidi tarifi vereceğiz. Bu tarifimizi deneyip yaptıktan sonra artık dışarıdan kandil simidi almanıza gerek kalmayacak. İşte bayatlamayan kandil simidinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

Hamuru için;

Yarım paket tereyağı

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı mahlep

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

3 su bardağı un

Üzeri için;

1 adet yumurta akı

Kavrulmuş susam

YAPILIŞI

Mübarek günlerin vazgeçilmez lezzeti kandil simidini yapmak için ilk olarak, hamuru için hamur yoğurma kabımıza tereyağını alalım. Üzerine yoğurt, yumurtanın sarısı, mahlep, sirke, sıvı yağ, toz şeker ve tuz ilave ederek güzelce karıştıralım. Malzemeler güzelce karıştıktan sonra kabartma tozu ve biraz un ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Kıvamı tutturabilmek için 3 su bardağı kadar unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya devam edelim. Kıvam alan hamurumuz şekil vermeye hazır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle uzun bir şerit haline getirelim. İki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim. Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

812x467-418659149400.jpg

Şekillendirdiğimiz simitleri önce ayırdığımız yumurta akına, ardından kavrulmuş susama bulayarak yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim. Bu tarifle yaklaşık 38 adet kandil simidi elde edebilirsiniz. Şekillendirdiğimiz kandil simitlerini önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için mutlaka kandil simitlerinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Fırında pişen kandil simitlerimizi alalım ve soğuduktan sonra afiyetle tüketelim.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN