Canınız ev turşusu mu çekti? Bu turşu 25 dakikada hazır oluyor: Şipşak turşu tarifi

Canınız ev turşusu mu çekti? Bu turşu 25 dakikada hazır oluyor: Şipşak turşu tarifi

Canınız ev turşusu çekti ama evde turşu yok mu? Bu şipşak turşu tarifi, lezzet arayanların kurtarıcısı olacak. 25 dakikada hazır oluyor. Hazırlanması kolay, lezzeti ise şahane! Çabuk olan turşu nasıl yapılır? İşte şipşak turşu tarifi...

Günlük hayatın hızlı temposunda pratik ve lezzetli tarifler arayanların favorisi şipşak turşu tarifi ile karşınızdayız. Kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve tadı damağınızda kalacak bu tarif, taze sebzelerin muhteşem uyumuyla sofralarınıza renk katacak. Hemen malzemeleri hazırlayın ve bu nefis turşu tarifiyle lezzetli bir yolculuğa çıkın.

MALZEMELER

1 iri alabaş

1 iri kırmızı turp

1 demet fındık turp

1/2 mor soğan

ŞİPŞAK TURŞU SALAMURA İÇİN

2 su bardağı su

1 su bardağı elma sirkesi

3 yemek kaşığı toz şeker

1 yemek kaşığı tuz

1 tutam tane karabiber

1 tutam kişniş

1 tutam tane kimyon

2 diş sarımsak

1 adet kuru acı biber

YAPILIŞI

Kışlık Turşu Nasıl Yapılır: Kolay Ve Farklı 22 Nefis Turşu Tarifi

  • Alabaş, kırmızı turp, mor soğan ve fındık turplarını yapraklarıyla birlikte ince ince doğrayın. Mandolin kullanabilir veya bıçakla doğrayabilirsiniz.
  • Doğradığınız malzemeleri sıkıca bastırarak bir kavanoza doldurun.
  • Salamura için, tüm malzemeyi ufak bir sos tenceresine alın ve karıştırın. 5-6 dakika kaynatıp sıcakken kavanozdaki doğranmış karışımın üzerine boşluk kalmayacak şekilde doldurun ve kapağını sıkıca kapatın.
  • Turşunuz oda sıcaklığına geldikten sonra tüketmeye hazırdır. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN