Çat kapı gelenin bu tarifle damağı çatlayacak! Sadece 3 malzemeyle muzlu çikolatalı rulo tarifi

Çat kapı gelenin bu tarifle damağı çatlayacak! Sadece 3 malzemeyle muzlu çikolatalı rulo tarifi

Sadece üç malzemeyle böyle lezzetli bir tatlı yapabileceğinizi öğrendiğinizde herkese bunu yapacaksınız! Bu tarif çat kapı gelenin damağını çatlatacak! Sadece 3 malzemeyle muzlu çikolatalı rulo tarifi...

Aniden çalan kapı sizi endişelendirmesin hemen on dakikada yapıp pişirebileceğiniz bu tatlı damakları şenlendirecek. Evinizde ki üç malzemeyle yapabileceğiniz bu tarif saatlerce uğraşmış gibi gösterecek.

Lezzetli ve pratik muzlu çikolatalı rulo tatlısı, sadece üç malzeme kullanarak muazzam bir tatlı deneyimi sunuyor. Göz alıcı sunumuyla herkes tarifini isteyecek.

MALZEMELER

4 adet olgun muz

Yarım su bardağı çikolata sosu (isteğe bağlı olarak fındık veya fıstık içeren)

1 paket hazır milföy hamuru

YAPILIŞI

  • Olgun muzları bir kabın içine alın ve püre haline gelene kadar iyice ezin. Muz püresini homojen bir kıvama getirmek için bir çatalla iyice karıştırın.
  • Hazır milföy hamurunu tezgah üzerine serin. Muz püresini milföy hamurunun üzerine eşit bir şekilde yayın, ancak kenarlardan biraz uzak durun.
  • Muzlu tabakanın üzerine çikolata sosunu gezdirin. İsterseniz içerisinde fındık veya fıstık parçaları içeren bir çikolata sosu tercih edebilirsiniz.
  • Milföy hamurunun uzun kenarından başlayarak sıkı bir rulo şeklinde sarın. Ruloyu istediğiniz kalınlıkta dilimlere bölün.
  • Hazırladığınız muzlu çikolatalı rulo dilimlerini yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak muzlu çikolatalı rulo dilimlerini soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerini isteğe bağlı olarak pudra şekeri veya ekstra çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN