Çayı boş içmeyi sevmeyenler buna bayılacak! Her lokması ağızda eriyip gidiyor: İşte Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye tarifi

Çayı boş içmeyi sevmeyenler buna bayılacak! Her lokması ağızda eriyip gidiyor: İşte Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye tarifi

Mis gibi kokularıyla evinizi saran elmalı tarçınlı çatlak kurabiye, ağızda dağılan kıvamıyla sizi ve misafirlerinizi mest edecek. Hem yapımı kolay hem de enfes lezzetiyle herkesin favorisi olan bu kurabiye ağızda eriyip gidiyor. İşte Elmalı tarçınlı çatlak kurabiye tarifi

Hemen herkesin çocukluğunda yediği ve hala özlemle anılan o nefis elmalı tarçınlı çatlak kurabiye lezzetini evde yapmanın sırrını sizinle paylaşmaya geldik. Çocukların ve yetişkinlerin favorisi olan bu kurabiyeler, evde kolayca yapılabilen, mis gibi kokan ve ağız sulandıran bir lezzete sahip. İşte size evde deneyebileceğiniz harika bir tarif!

MALZEMELER

125 gr margarin veya tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı nişasta

yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta

1 kabartma tozu

1 vanilin

3,5 su bardağı un

Üzeri için;

3 elma

3 kaşık şeker

1 kaşık tarçın

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

  • Elmalı harç için elmaların kabuklarını soyun. Rendenin kalın tarafı ile elmaları rendeleyin. Yanmaz yapışmaz bir tava içine elmaları alın. Elmalar suyunu bırakıp tamamen çekene kadar kavurun.
  • Kavrulan elmaların üzerine damak tadınıza göre toz tarçın ekleyip iyice karıştırın. Sonrasında ocağın altını kapatıp ceviz içini ilave edin. Cevizleri de elmalar ile karıştırıp harcı kenarı alın.
  • Harç kenarda soğurken kurabiye hamuru için yoğurma kabına oda ısısında yumuşayan tereyağı yada margarini alın. Üzerine pudra şekeri, sıvı yağ, yumurta ve nişastayı alıp karıştırın.
  • Karışan malzemelerin üzerine elenmiş unun bir kısmını ekleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip malzemeleri karıştırın. Sonrasında kontrollü şekilde un eklemeye başlayın.
  • Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı şekil alabilen bir hamur hazırlayın. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Elinizle parçalara yuvarlak şekil verin. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça ayırın.
  • Bu parçayı daha sonra kurabiyelerin üzeri için hamur kırıntısı hazırlamakta kullanın. Yuvarlak hamurların üzerine altını sıvı yağa batırdığınız çay bardağı ile hafifçe bastırıp ortası çukur bir şekil verin.
  • Kurabiye hamurunu pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin. Bütün hamurları aynı şekilde hazırlayın. Ortası çukur olan hamurların tam orta kısımlarına bir kaşık kadar elmalı harçtan yerleştirin.
  • Kenarı ayırdığınız hamurun üzerine bir yemek kaşığı un ekleyip hamur kırıntısı haline getirin. Bu hamur kırıntısını elmalı iç harç üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına kurabiyeyi verin.
  • Yaklaşık 20 dakikada pişen kurabiyeleri fırından çıkarın. Tamamen soğuduktan sonra tepsiden alıp servisini yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN