Çiğ köfte nasıl yapılır?

Çiğ köfte nasıl yapılır?

Çiğ köfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri ve Şanlıurfa yöresinin geleneksel bir yemeğidir. Evde hazırlanan çiğ köfte, damaklarda unutulmaz bir lezzet şöleni yaratıyor. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz çiğ köfte tarifi ve gereken malzemeler.

Şanlıurfa'nın eşsiz lezzetlerinden biri olan çiğ köfte, damakları acısıyla şenlendiren bir yemek. Bu eşsiz lezzeti evinizde de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki çiğ köfte nasıl yapılır? İşte ev yapımı çiğ köfte tarifinin püf noktaları ve detayları.

ÇİĞ KÖFTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1,5 su bardağı ince bulgur
2 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı isot (Urfa biberi)
1 tatlı kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Kimyon
Tuz

ÇİĞ KÖFTENİN HAZIRLANIŞI

Bulguru Islatma: Bulguru, üzerini bir parmak geçecek kadar kaynar su ile ıslatın ve yaklaşık bir saat kadar dinlendirin.
Malzemelerin Karıştırılması: Bulgurun içine rendelenmiş soğan, sarımsak ve diğer tüm malzemeleri ekleyin.
Yoğurma İşlemi: Malzemeleri iyice yoğurun. Bu aşamada elinize yapışmaması için zeytinyağı kullanabilirsiniz.
Şekil Verme: Yoğurduğunuz karışımdan parçalar alarak elinizle köfte şekli verin. İsteğe bağlı olarak içerisine ince doğranmış maydanoz da ekleyebilirsiniz.

SUNUM ÖNERİSİ

Çiğ köfteleri marul yaprakları ile servis edebilir, yanında limon ve ayran ile zengin bir sofra hazırlayabilirsiniz. Acıyı sevenler için ekstra isot eklemek lezzeti artıracaktır.

Çiğ köfte, sağlıklı ve doyurucu bir atıştırmalık olarak herkesin beğenisini topluyor. Bu tarifle evde kendi çiğ köftenizi yapabilir, sevdiklerinizle birlikte keyifle yiyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN