Çorbasız sofraya oturmam diyenlere müjde! Bu çorba vitamin deposu! Konya'nın meşhur bamya çorbasıyla sizde fark yaratın

Çorbasız sofraya oturmam diyenlere müjde! Bu çorba vitamin deposu! Konya'nın meşhur bamya çorbasıyla sizde fark yaratın

Çorbasız sofraya oturamam diyenlere güzel bir haberimiz var. Bugün haberimizde sizler için özenle Konya'nın meşhur bamya çorbasını hazırladık. Bu efsane çorbaya hayran kalacaksınız...

Konya Mutfağı’nın akla ilk gelen tariflerden biri olan bamya çorbası, Selçuklu döneminin yemek kültüründen izler taşıyor. Hafif ve sağlıklı bir çorba olan, bamya çorbasını diyet listelerine de ekleyebilirsiniz. Özellikle kış günlerinde içeriğindeki farklı vitaminler nedeniyle şifa deposu olan bamya çorbasını mutlaka sizde en kısa zamanda denemelisiniz. İşte Konya'nın meşhur bamya çorbasının ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

Bamyaları haşlamak için:

100 gr kuru bamya

Üzerini geçecek kadar sıcak su

1 çay kaşığı limon tuzu

Çorbanın yapımı için:

300 gr kuzu kuşbaşı

2 adet büyük boy soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı tatlı biber salçası

1 tatlı kaşığı tuz

3 yemek kaşığı tereyağı

Üzerini geçecek kadar sıcak su

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane lezzet kuru bamya çorbası tarifimize öncelikle kuru bamyalarımızı elimizle oyalayarak üzerindeki küçük küçük tüylerin dökülmesini yanlarında bulunan saçakların temizlenmesi ile başlıyoruz. Temizlediğimiz bamyaları kaynar suyun içinde 10 dk. haşlıyoruz haşlarken içine bir çay kaşığı limon tuzu ekliyoruz ki bamyalarımız sünmesin. Yumuşayan bamyalarımızın suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edip şokluyoruz. Bamyalarımızın iplerini çıkarıyoruz. Önce etimizi suyunu çekinceye kadar kavuruyoruz üzerine tereyağını ekleyip incecik doğramış olduğumuz soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.

basliksiz-1-001.jpg

BU ÇORBA İÇİNİZİ ISITACAK

Soğanlarımız kavrulduktan sonra salçalarımızı ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam ediyoruz. Suyumuzu ilave edip bamyalarımızı ekliyoruz. Suyumuz kaynağınca tuzumuzu ilave edip ocağımızın altını kısıp, 30 dk. kısık ateşte pişiriyoruz. Kıvam alan çorbamıza en son limon tuzunu da ekleyip, 10 dk. daha kaynattıktan sonra ocağımızın altını kapatabiliriz. Çorbamızın ilk sıcaklığı geçtikten sonra servise sunabiliriz.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN