Dışarıda 200 evde yapınca sadece 80 TL! Yılların ustasından gizli tarif: İşte en lezzetli soğuk baklava

Dışarıda 200 evde yapınca sadece 80 TL! Yılların ustasından gizli tarif: İşte en lezzetli soğuk baklava

Son zamanlarda popüler hale gelen ve herkesin severek tükettiği lezzetlerden olan soğuk baklavanın fiyatı da artmış durumda. Hal böyle olunca 40 yıllık ustadan gizli tarif geldi. Öyle ki dışarda 200 TL olan soğuk baklava, evde bu tarifle yapılınca sadece 80 TL. İşte gerçek soğuk baklava tarifi…

Türklerin geleneksel lezzeti baklavaya yeni bir bakış açısı ve lezzet kazandıran soğuk baklava, son yıllarda herkesin favori tatlısı oldu. Çikolatayla baklavanın eşsiz uyumunu ortaya koyan soğuk baklavayı evde daha ucuz maliyetle yapmak da oldukça basit. İşte, 40 yıllık ustanın verdiği evde soğuk baklava tarifi…

MALZEMELERİ

BAKLAVA İÇİN

1 paket baklavalık yufka

120 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı çekilmiş ceviz içi

1 çay bardağı çekilmiş antep fıstığı

ŞERBETİ İÇİN

3,5 su bardağı süt

1,5 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 paket vanilin

½ paket sıvı krema (tercihe bağlı)

ÜZERİ İÇİN

2 yemek kaşığı kakao

1 yemek kaşığı süt tozu

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 paket çikolata

soguk-baklava-tarifi-1.jpg

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ

Süt, su ve şekeri bir tencereye alarak karıştırın. Kaynamaya başladığında 5 dakika daha kaynatarak içerisine vanilin ekleyin ve soğumasını bekleyin. Tereyağı eriterek sıvı yağ haline getirin. Ardından yufkaları borcam ebatında keserek, borcamın tabanını yağlayın.

Her 2-3 kat yufka seriminde sonra yağ gezdirerek, ceviz içi ile antep fıstığı serpiştirin. Tüm bu işlemlerin ardından 170 derecede pişirin ve soğuduktan sonra soğuk şerbetle buluşturun.

Üzerine kakao, süt tozu, pudra şekeri karışımı ve çikolata rendesini ekleyerek süsleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN