Ekonomik Olan Bu Tatlı Tabağı Bile Yediriyor! İşte Kokusunu Alan Komşularınız Israrla Tarifini İsteyecek Kaseto Tatlısı Tarifi

Ekonomik Olan Bu Tatlı Tabağı Bile Yediriyor! İşte Kokusunu Alan Komşularınız Israrla Tarifini İsteyecek Kaseto Tatlısı Tarifi

Bir yandan ekonomik olan, diğer yandan kolay bir şekilde hazırlanarak buzdolabında muhafaza edebileceğiniz tatlı çeşitleri tatlı krizlerinin en büyük yardımcılarıdır. Özellikle yaz mevsimde ferahlık sağlayacak ve ağırlık vermeyen tatlı çeşitleri ağızını tatlandırır. Bu tatlı çeşitlerinin arasında ise kaseto tatlısı da yer alıyor.

Kaseto tatlısı oldukça ekonomik olmasının yanı sıra 7'den 70'e çocukların büyüklerin severek tercih ettiği yaz mevsiminin tatlı çeşitlerinden birisidir. İçi bol sütlü kaplı olan ve dondurmayı aratamayacak bu tatlının tarifini çevrenizdeki herkes sizden ısrarla isteyecek. Pastaların en büyük rakibi olarak bilinen kaseto, damaklarda enfes bir tat bırakır. Her ne kadar 'at dolaba kalsın' tatlıları arasında yer alsa da içerisinde bulunan yumurta asla koku yapmaz. Sadece sekiz ürün ile hazırlanan kaseto tatlısı tarifi son derece kolaydır.

KASETO TATLISI MALZEMELERİ

2 poşet 1 paket krem şanti
1,5 su bardağı soğuk süt
10 tane kakaolu bisküvi
1,5 çay bardağı şeker
bir limon kabuğu rendesi
2/3 kaşık damla çikolata
3 yemek kaşığı kakao

KASETO TATLISI HAZIRLANIŞI

Hazırlarken sizi çok fazla uğraştırmayan sürekli olarak hazırlamak isteyeceğiniz kaseto tarifi hem ekonomik hem de oldukça pratiktir. Canınız ne zaman tatlı çekerse kolayca yapabileceğiniz kaseto tatlısı ise şu şekilde hazırlanır:

Krem şanti ve soğuk sütü uygun bir kabın içerisine alarak mikser ile kıvamı olana kadar çırpın ve dolaba yerleştirin.
Farklı bir kabın içerisine toz şekerini ve yumurta sarısını ilave edin. Sonra krema halini alana kadar mikser ile iyice karıştırın.
Önceden rendelemiş olduğunuz limon kabuklarını şeker ve yumurtayla yaptığınız karışımın içine ilave edin.
Daha sonra farklı bir kabın içerisinde yumurtanın beyazını ve bir tutam tuzu mikser ile harç köpük şekline gelene kadar karıştırın.
Toz şekerli yumurta harcını, dolaba yerleştirdiğiniz krem şanti karışımını ve yumurta beyazını bir kabın içerisinde bir araya getirerek karıştırın.

haberici-006.jpg
Hazır hale gelen karışımı iki ayrı kasenin içerisine boşaltarak ayırınız.
Ayırdığınız kaselerden birisine kakao ve damla çikolata parçalarını ekleyin güzelce karıştırın.
Dikdörtgen bir borcamın içerisine streç film yerleştiriniz. Sonra streç filmin üzerine robottan geçirmiş olduğunuz petibör bisküvilerini ekleyin.
Bisküvilerin üzerine ilk olarak sade olan karışımı boşaltın. Ardından karışımın üzerine ise damla çikolatalı karışımı ilave edin ve üzerini streç filmle kapatarak dolaba yerleştirin
Bir gece boyunca buz dolabında beklettikten sonra ertesi gün farklı bir borcama ters ve dikkatli olacak şekilde çevirin. Üzerinde bulunan streç filmi kaldırarak dilimleyiniz.
dilerseniz üzerine muz veya farklı meyveler yerleştirebilirsiniz

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN