Enfes mayasız yağ çekmeyen pişi tarifi

Enfes mayasız yağ çekmeyen pişi tarifi

Sabah kahvaltılarının en sevilen lezzetlerinden biri olan pişinin mayasız ve yağ çekmeyen tarifini sizin için derledik. İşte lezzetine doyum olmayan pamuk gibi pişi hazırlamanın detaylı anlatımı…

Özellikle ailecek oturulan Pazar sabahı kahvaltılarında masanın baş tacı konumundaki hamur işi tariflerinin tadı damak çatlatıyor. Bunlardan biri olan enfes pişi tarifinin detaylı hazırlanışını sizin için derledik ve haberimizde paylaştık.

MAYASIZ PRATİK PİŞİ TARİFİNİN MALZEMELERİ

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı su veya yoğurt suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
  • 4- 4. 5 su bardağı un

i1-1.jpg

TARİFİN HAZIRLANIŞI

İlk olarak derin ve geniş bir kabın içerisine yumurta, yoğurt ve suyunu ekliyoruz. Üzerine tuzu da ilave ediyor ve güzelce çırpıyoruz.

Elekten geçirdiğimiz unu ekliyoruz. Bu aşamada kabartma tozu ve karbonat da ilave ediyoruz.

3.bardak unu ekledikten sonra çırptığımız hamur karışımı el ile yoğurmaya başlıyoruz. Hamur kendini toparlamaya başladığında ellerimizi yıkıyor ve temizledikten sonra kuruluyoruz. Bir kez daha hamuru yoğurmaya başlıyoruz.

4.bardak unu hamura ekledikten sonra hala yapışıklık varsa biraz daha un ilave ediyoruz.

Temiz tezgahın üzerine un serpiyoruz ve hamuru buraya alıyoruz. Güzelce hamuru açıyoruz. Sonra da bir bardak yardımıyla şekil vererek kesiyoruz.

Derin ve geniş bir yanmaz tavada sıvıyağ kızdırıyoruz. Hamurları bunun içerisinde önlü arkalı altın sarısı rengi alana kadar dikkatli bir şekilde kızartıyoruz. Son olarak kağıt havlunun üzerinde 30 saniye beklettiğimiz pişileri servis tabağına alıyoruz.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN