Erişte salatası

Erişte salatası

Tabaklarımızı her gün aynı lezzetlerle doldurmak yerine, bazen farklı tatlar denemek hayatımıza keyif katar. Bugün, sofralarınıza yeni bir soluk getirecek, lezzetiyle damakları şenlendirecek bir tarifle karşınızdayım: Erişte Salatası. Erişte, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri. Hem pratik hem de çok yönlü oluşuyla pek çok yemeğe kolaylıkla eşlik edebiliyor. Ancak bugün, erişteyi alıştığınızın dışında, bir salata olarak denemeye ne dersiniz?

Tabaklarda yerini aldığından beri sofralarımızın vazgeçilmezi olan erişte salatası, lezzeti ve pratik yapımıyla herkesin favorisi haline gelmiştir. Hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu salata, özellikle yaz aylarında serinletici bir alternatif olarak sıklıkla tercih edilmektedir.

Erişte salatasının yapımı oldukça basittir ve genellikle evde bulunan malzemelerle kolaylıkla hazırlanabilir. İşte, bu nefis salatanın tarifi:

MALZEMELER:

  • 250 gram erişte
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet salatalık
  • Yarım demet taze nane
  • Yarım demet taze maydanoz
  • Yarım limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

  1. Erişteleri tuzlu kaynar suda haşlayın. Haşlama süresi eriştenin paketinde belirtildiği gibi olmalıdır. Haşlanan erişteyi süzüp soğuk suyla durulayın ve süzgece alarak suyunu iyice süzün.

  2. Domatesi ve salatalığı küp şeklinde doğrayın. Taze nane ve maydanozu ince ince kıyın.

  3. Bir salata kasesinde haşlanmış erişteleri, doğranmış domatesi, salatalığı, taze nane ve maydanozu karıştırın.

  4. Ayrı bir kapta limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Hazırladığınız sosu erişte salatasının üzerine gezdirerek dökün ve salatayı karıştırın.

  5. Salatayı buzdolabında en az yarım saat dinlendirin. Böylece sosun ve malzemelerin lezzetleri birbirine iyice geçecektir.

Erişte salatanızı servis tabağına alarak sofranızın başköşesine yerleştirin. Bu nefis ve pratik tarifle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi lezzet şölenine davet edebilirsiniz.

Sağlıklı, hafif ve lezzetli bir seçenek olan erişte salatası, özellikle yaz aylarında ana yemeklerin yanında tercih edebileceğiniz harika bir alternatiftir. Hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, sofralarınıza yeni bir lezzet katacak. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN