Et sote tarifi

Et sote tarifi

Sofralarımızda ana yemek her zaman özel bir yere sahiptir. Özellikle et içeren yemekler, akşam yemeklerinin vazgeçilmezi. Peki, bu özel anları daha da unutulmaz kılacak lokum gibi bir et sote nasıl yapılır? İşte size adım adım, renkli biberlerle süslenecek lezzetli bir et sote tarifi.

Sofralarımızın yıldızı olan ana yemekler, hele ki et içeriyorsa, herkesin beğenisini toplar. Etin en lezzetli haliyle sunulduğu et sote, hem pratik hem de damak çatlatan bir tercih. Renkli biberlerin cümbüşüyle görsel bir şölen sunan bu nefis yemeğin tarifi, sizlere akşam yemeklerinizde eşlik edecek. Malzemeleri kolayca bulunurken, hazırlanışı da oldukça basit. Hazırladığınız et sotenin her lokması size keyif verecek. İşte en lezzetli et sote tarifi.

MALZEMELER

350 gram sotelik et
1 adet kuru soğan
2-3 adet biber
2-3 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karışık baharat

HAZIRLIK AŞAMALARI

Etleri Doğrama: Dana etini sotelik boyutta küçük parçalar halinde doğrayın.
Sebzeleri Hazırlama: Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri temizleyip büyük parçalar halinde kesin. Soğanı yemeklik doğrayın.
Etleri Pişirme: Uygun bir tencerede yağı kızdırın ve etleri ekleyin. Yüksek ateşte, etlerin her tarafını mühürleyene kadar karıştırın.
Sebzeleri Ekleyin: Etler suyunu çektikten sonra, soğan ve biberleri ekleyin. Kapağını kapatıp sebzeler dirilğini kaybedene kadar soteleyin.
Domates ve Salçayı İlave Edin: Domates ve salçayı ekleyip kavurun. Ardından tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirmeye devam edin.
Son Dokunuşlar: Domatesler kavrulduktan sonra sıcak su, baharatlar ve tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin.
Servis Önerisi: Et sote, sıcakken servis edilmelidir. Yanında pilav veya patates püresi gibi yan yemeklerle harika bir akşam yemeği menüsü oluşturabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN