Evde tavuk pastırması nasıl yapılır? Ruslar bu lezzete bayılıyor, işte hem ucuz hem lezzetli tavuk pastırması yapımı

Evde tavuk pastırması nasıl yapılır? Ruslar bu lezzete bayılıyor, işte hem ucuz hem lezzetli tavuk pastırması yapımı

Evde tavuk pastırması yapmak meğer bu kadar kolaymış! Ruslar bu lezzete adeta bayılıyor! İşte hem ucuz, hem de lezzetli tavuk pastırması tarifi...

Evde tavuk pastırması yapmanın aslında oldukça basit olduğu ortaya çıktı! Rus mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan tavuk pastırması, evde kolayca hazırlanabilir ve hem lezzetli hem de ekonomik bir alternatif sunuyor.

TAVUK PASTIRMASI TARİFİ

Tavuk pastırması yapmak için öncelikle tavuk göğüslerini tuzla ovup, 3 gün boyunca buzdolabında dinlendiriyoruz. Her gün çıkan suyu süzüp tekrar tuzlayarak işleme devam ediyoruz. Daha sonra tavukları suya koyup 2-3 saatte bir suyunu değiştiriyoruz. Bu işlemi 3-4 kez tekrarlayarak tavukların tuzunu dengeliyoruz.

Tuzlama işlemi tamamlandıktan sonra tavukları sudan çıkarıp kuruluyoruz. Ardından temiz bir beze sarıp, alttan üstten hava alacak şekilde bir ızgaranın üstüne koyarak buzdolabında tam 2 hafta boyunca bekletiyoruz.

İşlemin son aşamasında çemeni yoğurup tavukların üzerine sürüyoruz. Çemeni yoğurup bir gün dinlendirmek, lezzetin daha da artmasını sağlayabilir. Ancak bu adımı atlamak da mümkün.

Son olarak tavukları herhangi bir şey sarmadan buzdolabında ya da balkonda 3 gün beklettikten sonra, artık enfes tavuk pastırmanız hazır, afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN