Evde yaş pasta yapmak çok basit! Püf noktası keki: İşte pastacı usulü yumuşacık pandispanya yapılışı

Evde yaş pasta yapmak çok basit! Püf noktası keki: İşte pastacı usulü yumuşacık pandispanya yapılışı

Ev yapımı pandispanya, herkesin kolayca yapabileceği ve lezzetli sonuçlar elde edebileceği bir tariftir. Kendi pandispanyanızı yapmak, pastacılık deneyiminizi zenginleştirmenin yanı sıra sevdiklerinizi de lezzetli bir şekilde şaşırtmanın harika bir yoludur. İşte pastacı usulü yumuşacık pandispanya yapılışı

Evde lezzetli pandispanya yapmak, pastalarınıza veya tatlılarınıza kendi dokunuşunuzu katmanın harika bir yoludur. Birçok kişi pandispanya yapmanın zor veya zaman alıcı olduğunu düşünse de, aslında oldukça basit ve keyifli bir süreçtir. Pandispanya yapımı için gereken malzemeler oldukça temel ve genellikle evde bulunur. Un, yumurta, şeker ve vanilya gibi basit ama temel malzemelerle başlayabilirsiniz. Dilerseniz tarife farklı tatlar katmak için limon veya portakal kabuğu rendesi, kakao veya badem özü gibi farklı aromalar da ekleyebilirsiniz.

MALZEMELER

4 adet oda sıcaklığında yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı ılık su

1 paket kabartma tozu

1 paket şekerli vanilin

1 su bardağı tepeleme + 2 çorba kaşığı un

1 fiske tuz

sade-pandispanya.png

YAPILIŞI

  • Yumurtaların beyazı ve sarısı ayrılır.
  • Sarıları şekerle rengi açılana kadar mikserle çırpın.
  • Daha sonra ılık su eklenip çırpmaya devam edin.
  • Kabartma tozu, vanilya ve un eklenir ve bu aşamada mikser bırakılıp spatula yardımıyla homojen bir karışım elde edene kadar dıştan içe doğru karıştırın.
  • Yumurta aklarını da tuzla kar beyaz olana dek çırpın ve karışıma ekleyip aynı şekilde spatula ile fazla söndürmeden dıştan içe doğru karıştırın.
  • 22 cmlik kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serin ve karışımı dökün.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 35 dk pişirin.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN