Evinde1 tane soda şişesi olan bunu denesin! Kurabiye değil resmen lezzet şöleni

Evinde1 tane soda şişesi olan bunu denesin! Kurabiye değil resmen lezzet şöleni

Evde bir soda şişesi varsa bu muazzam kurabiyeyi deneyin! Bu pratik ve eğlenceli tarif, çay saatlerini daha unutulmaz kılacak bir seçenek sunuyor…

Eğer geleneksel kurabiye tariflerinden sıkıldıysanız, mutfakta yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz bir fırsat burada! Soda şişesi kullanarak hazırlanan mantar kurabiyeleri, hem görsel açıdan etkileyici hem de lezzetli bir deneyim.

Soda şişesiyle yapılan mantar kurabiye tarifi, yeni ve pratik bir seçenek arayanlar için ideal. Bu tarif, çay saatlerinizin vazgeçilmez bir parçası olacak.

img-2897.jpeg

Kurabiye hamuru için, oda sıcaklığındaki tereyağını derin bir karıştırma kabına ekleyin. Ardından pudra şekeri ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. Mısır nişastasını, vanilya tozunu, kabartma tozunu ve unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yağlı kağıt serili bir tepsiye aralıklı olarak yerleştirin. Soda şişesi ağzını kakaoya batırarak kurabiyelerin üzerine bastırın ve mantar şekli verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.

Mantar şekilli kurabiyeler, çay saatlerinize yaratıcılık katacak. Soda şişesiyle şekil vermenin kolaylığı ve basit malzemelerle mutfakta keyifli bir zaman geçirebilirsiniz. Misafirleriniz bu yaratıcı kurabiyeler karşısında hayranlıklarını gizleyemeyecek. Malzemelerinizi hazırlayın ve bu lezzetli maceraya atılın. Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN