Lokanta Gibi Mercimek Çorbası Yapmak İsteyenler İçin Lokanta Usülü Mercimek Çorbası Tarifi

Lokanta Gibi Mercimek Çorbası Yapmak İsteyenler İçin Lokanta Usülü Mercimek Çorbası Tarifi

Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi, mutfaklarımızda her hafta bir kez kaynayan nefis tarifiyle esnaf lokantası usülü mercimek çorbasıyla karşınızdayız.Yanında limon ile birlikte büyük küçük herkesin iştahla severek yediği mercimek çorbasını bugün sizlere lokanta usülü olarak tarifini vereceğiz. Yapması oldukça pratik ve lezzetinden ödün vermeyen mercimek çorbasından vazgeçemeyeceksiniz... Şimdi geçelim tarifimize.

Mideyi uzun süre tok tutabilen ve zengin lif içeriği ile bilinen mercimeğin glisemik indeksi de düşüktür.
Beyin ve vücut gelişimi için önemli bir kaynak olan kırmızı mercimek bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, hastalıklara karşı koruma sağlar. Anne sütü arttırıcı etkilere sahip olmasının yanı sıra bağırsak hareketlerini de arttırarak sindirimi kolaylaştırır. Mercimek çorbası sabah kahvaltısından akşam yemeğine, günün her anına uygun yemekler listesinde üst sıralarda yer alıyor.

Mercimek çorbasının yapılışı dışardan bakıldığında her ne kadar zahmetli görünsede sizlere vereceğimiz tarile pratik ve kolay bir şekilde yapabileceksiniz. Lokanta usulü mercimek çorbası yapmak bu tarifimizden sonra sizin için artık daha kolay olacak. Sizde sevdiklerinize ve ailenize pratik mercimek çorbasını yapmak istiyorsanız tarifimize geçelim.

Lezzet dolu, içinizi ısıtacak bir yolculuğa hazırsanız, mercimek çorbası tarifimiz şöyle:

MERCİMEK ÇORBASI MALZEMELERİ

2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı et suyu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 adet küçük kuru soğan
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 litre sıcak su
Tuz

MERCİMEK ÇORBASI HAZIRLANIŞI


Öncelikle mercimeğimizi iyice yıkayalım. Tenceremize yıkanan mercimeklerimizi alalım. İçine dilimlediğimiz kuru soğanı, et suyunu, zerdeçalı, kimyonu, tuzu ve sıcak suyumuzu ilave edelim. Üzerine sıvıyağ dökelim. Pişirmeye koyalım. Ara ara çorbamızı karıştıralım. Pişen çorbamızı blenderdan geçirelim.

mercimek.jpg

Bu çorbamızın pratik olmasının özelliği un kavurmadan bütün malzemeleri tencereye ekleyip pişmesini beklemek.Tercihe göre soslukta tereyağ ve kırmızı toz biberi kızdırıp çorbamızın sunum sırasında bu şekilde servis
edebilirsiniz.

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASININ YANINDA NE GİDER?

Fırında balık, sebzeli pirinç pilavı, lahmacun

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN