Günlerce bayatlamayan kurabiye tarifi! Hem lezzetli hem de ağızda eriyip gidiyor! Yiyen daha yok mu diyor

Günlerce bayatlamayan kurabiye tarifi! Hem lezzetli hem de ağızda eriyip gidiyor! Yiyen daha yok mu diyor

Çay saatlerinize eşlik edecek süper bir tarifimiz var. Yemelere doyamayacağınız günlerce bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu lezzet favori tarifiniz olacak. İşte bayatlamayan tuzlu kurabiye tarifi...

Günün her saatinde çayınızın yanına gidecek şöyle kıyır kıyır ağızda dağılacak üstelik tuzlu bir kurabiye tarifi arıyorsanız doğru yerdesiniz. Haberimizde tarifini özenle paylaştığımız bu bayatlamayan kıyır kıyır tuzlu kurabiyenin müptelası olacaksınız. Mutfakta çok zamanınızı almadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu kurabiyeyi tadan misafirleriniz sizden tarifini alabilmek için adeta birbirleri ile yarışacaklar. Şimdi gelelim bu enfes kurabiyenin ayrıntılı tarifine;

MALZEMELER

200 gram tereyağı yada margarin

Yarım su bardağı sıvıyağ

2 yemek kaşığı yoğurt

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

3.5 - 4 su bardağı un

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı

1 yemek kaşığı sıvıyağ

Susam

Çörek otu

YAPILIŞI

Damaklarda dağılan kıyır kıyır efsane tuzlu kurabiyemizi yapmak için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağı yada margarini, sıvıyağı, yoğurdu, yumurta akını, sirkeyi, toz şekeri, kabartma tozunu, tuzu, mahlebi koyalım. Bu malzemelerimizi güzelce karıştıralım. Kullandığımız tereyağı yada margarinin iyice erimesini sağlayalım. Daha sonra kontrollü bir şekilde azar azar unumuzu ekleyelim. Tekrar pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğuralım. Sıra geldi kıvam alan hamurumuza şekil vermeye. Tuzlu kurabiyenize vereceğiniz şekil tamamen sizin tercihinize bağlı. Dilediğiniz şekli verebilirsiniz. Hatta evinizde varsa hazır kurabiye kalıplarından da yararlanabilirsiniz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak kurabiyelerimizi yerleştirelim. Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim.

gunlerce-bayatlamayan-tuzlu-kurabiye-1024x576.jpg

ÇOCUKLARINIZ BU KURABİYEYİ KAPIŞACAKLAR

Daha sonra bir kasenin içinde yumurta sarısını ve sıvıyağını iyice karıştıralım. Yumurta sarısının içine kattığımız sıvıyağ tuzlu kurabiyelerimizin üzerinin daha parlak olmasını sağlayacaktır. Bir yumurta fırçası yardımı ile bütün kurabiyelerimizin üzerine bu karışımımızı sürelim. Ardından kurabiyelerimizin üzerine susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kurabiyelerin üzeri kızarana kadar pişirelim. Güzelce pişen kurabiyelerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. İyice soğuyan kurabiyelerimizi servis tabaklarına koyup servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN