Hamur açmadan milföyden pratik pide tarifi! Pidecilerde yapılanları aratmıyor: Sahura 10 dakikada hazır

Hamur açmadan milföyden pratik pide tarifi! Pidecilerde yapılanları aratmıyor: Sahura 10 dakikada hazır

Ramazan ayına sayılı günler kala iftar ve sahur tarifleri de internette viral hale geldi. İşte sahur sofralarınıza şipşak kolayca hazırlayabileceğiniz güzel bir tarifimiz var. Üstelik 10 dakikada hazır. İşte hamur açmadan milföyden pratik pide tarifi!

Geleneksel Türk kahvaltısının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan pide, her damak tadına hitap eden bir seçenektir. Ancak, hazır pide alışkanlığından sıyrılıp evde yapılan, taze ve sağlıklı bir alternatif sunmak her zaman mümkündür. İşte sizin için, kahvaltı veya sahur sofranızı zenginleştirecek harika bir tarif: Kahvaltılık milföy pide!

MALZEMELER

4 adet uzun milföy hamuru

100- 150 gr kadar kaşar peyniri

Sucuk dilimleri

1 adet yumurta sarısı

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

  • Milföy hamurlarını önceden dondurucudan çıkarıp tamamen yumuşamasını bekliyoruz.
  • Bir parça büyük milföy hamurunu hafifçe unladığımız tezgaha alıyoruz ve ikiye kesiyoruz, kestiğimiz kare milföyü oklava ile dikdörtgen olacak şekilde biraz açarak inceltiyoruz.
  • Açtığımız milföy hamurunun orta kısmına bolca rendelenmiş kaşar peyniri serperek hamuru pide şekilde kapatıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  • Bütün pideleri aynı şekilde hazırladıktan sonra kenarlarına yumurta sarısı sürüp 180-190 derecede ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.
  • Bu arada sucukları doğruyoruz, pideler hafifçe kızarınca fırından alıp üzerine sucukları dizerek tekrar fırında pişmeye bırakıyoruz.
  • İstediğimiz şekilde kızarıp pişen pideleri fırından alarak sıcak sıcak servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN