Herkesin yapacağı kolay şerbetli tatlı tarifleri! İşte herkesin bayılacağı tatlılar ve püf noktaları

Herkesin yapacağı kolay şerbetli tatlı tarifleri! İşte herkesin bayılacağı tatlılar ve püf noktaları

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu şerbetli tatlı tarifleri, hem zamanınızı hem de enerjinizi korumanıza yardımcı olacak. Lezzetli sonuçlarıyla sevdiklerinizi mutlu edecek olan bu tatlılar, özel günlerinizin vazgeçilmezi olacak. Şimdi mutfağa girin ve lezzetin tadını çıkarın! İşte herkesin bayılacağı tatlılar ve püf noktaları

Tatlı denince akla hemen renkli, şerbetli lezzetler gelir. Ancak, çoğu zaman bu tatlıları hazırlamak uzun ve zorlu bir süreç olarak düşünülür. Oysa ki, evde kolayca hazırlanabilen şerbetli tatlı tarifleri, tatlı tutkunları için kurtarıcı olabilir. Hem pratik hem de lezzetli bu tariflerle, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

REVANİ İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı irmik

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvıyağ

1.5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Şerbeti için

3.5 su bardağı su

3 su bardağı şeker

4 damla limon suyu

1510080.jpg

YAPILIŞI

Tatlımızın yapımına öncelikle şerbetimizi yapmakla başlayalım. Derin tenceremize suyu ve şekeri alalım, kaynatalım. İyice kaynayan şerbete limon suyunu ekleyip, 5 dakika daha kaynatalım. Şerbeti soğumaya bırakalım. Karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri ekleyip, köpürene kadar karıştıralım. Üzerine irmiği, yoğurdu, sıvıyağı, ekleyelim karıştıralım. Elenmiş unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen tatlımızın ilk sıcağı çıkınca dilimleyelim ve soğuyan şerbeti üzerine dökelim. Dilediğiniz gibi üzerini hindistan cevizi, antep fıstığı, ceviz yada fındıkla süsleyebilirsiniz.

ŞEKERPARE İÇİN MALZEMELER

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

3 çorba kaşığı silme irmik

1 adet yumurta

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı silme kabartma tozu

1 çay bardağı fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

1509667.jpg

YAPILIŞI

Dillere destan şekerpare tatlımıza öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz. Şerbet kaynayınca, indirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Şimdi hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz. İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz. Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bu süre fırından fırına değişebilir. Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz. Şekerparenin şerbeti içine çekmesi için en az 3 saat dinlendiriyoruz. İyice dinlenip şerbeti içine çeken şekerpareyi servis edebiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN