İftara Ne Pişirsem Diye Dertlenmeyin! İşte 16. Gün İçin İftar Menüsü

İftara Ne Pişirsem Diye Dertlenmeyin! İşte 16. Gün İçin İftar Menüsü

Ramazan ayının yarısını bitirdik ama genelde hanımların akşama ne pişirsem düşüncesi bir türlü bitmedi. Sizde akşama ne yemek yapsam diye kara kara düşünüyorsanız mutlaka iftar menüsü tariflerimize göz atmalısınız. İşte 16. gün için iftar menüsü...

On bir ayın sultanını heyecanla karşılamayı beklerken bir anda 15 gününü geride bıraktık bile. Çoluk çocuk kalabalık iftar sofralarında buluşmanın manevi huzuru hiç bir şeyde yok. Sizde her akşam iftara ne pişirsem diye düşünenlerden misiniz? Öyleyse iftar menülerimize göz atmalısınız. İşte 16. gün için iftar menüsü şöyle;

KREMALI BADEM ÇORBASI

MALZEMELER

2 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı toz badem

1 paket krema

4 su bardağı su

Sıvıyağ

Kırmızı toz biber

Tuz

YAPILIŞI

Çorba tenceresine bir kaç kaşık sıvıyağ koyalım. Üzerine unu ve kavrulmuş toz bademi ilave edelim. Kavrulan un ve badem kokusu gelene kadar kısık ateşte sürekli karıştırıp kavuralım. Üzerine soğuk suyu ekleyelim. Hemen kremayı koyuyoruz. Çorbayı kaynamaya bırakalım.

basliksiz-29.jpg

BU ÇORBAYA HAYRAN KALACAKSINIZ

En son tuzunu koyup bir taşım kaynatalım. Üzerine tereyağı ile toz kırmızı biberi kızdırıp dökelim. Sıcak sıcak servis edelim.

NOHUT SALATASI

MALZEMELER

2 su bardağı haşlanmış nohut

1 adet kapya biber

Yarım demet yeşil soğan

Yarım demet maydanoz

Pul biber

Kırmızı toz biber

Tuz

Kimyon

Sumak

Yarım limon suyu

YAPILIŞI

Nohutlarımızı evinizde kemik varsa onunla haşlamanızı tavsiye ediyoruz. Böylece lezzeti daha iyi olacaktır. Ama kemik yoksa sorun yok. Haşlanan nohutları karıştırma kabına alalım. Üzerine ince kıyılmış maydanozu, yeşil soğanı, kapya biberi, pul biberi, kırmızı toz biberi, tuzu, kimyonu, sumağı ve limon suyunu ekleyip, malzemelerimizi güzelce harmanlayalım.

basliksiz-30.jpg

İşte hepsi bu kadar. Nohut salatamız hazır. Tercihe bağlı nohut salatasının içine konserve mısır, dereotu, domates yada kornişon turşu da koyabilirsiniz.

TAVUKLU BOHÇA KEBABI

MALZEMELER

Krep için;

2 su bardağı süt

2 yumurta

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Un

İç harcı için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

350 gr tavuk göğsü

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

1 kavanoz konserve garnitür

Tuz

Pul biber

Karabiber

Beşamel sos için;

1. 5 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

1. 5 yemek kaşığı un

Tuz

Üzeri için;

Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Öncelikle krepi hazırlıyoruz: Karıştırma kabında yumurtayı, sütü, sıvıyağı çırpıyoruz. Üzerine tuzu ve unu ekleyelim. İyice çırpalım. Krep harcımız hazır. Şimdi kreplerimizi pişirmeye geçelim. Yapışmaz tavayı ısıtalım. Isınınca kepçe ile krep karışımından döküp her iki tarafını da pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Şimdi iç harcımızı hazırlayalım. Yapışmaz tavada soğanı kavuralım ve üzerine tavukları ekleyelim. Tavuklar suyunu çekince salça, tuz, karabiber, pul biberi ekleyelim, karıştıralım. Üzerine süzgeçte yıkayıp süzdüğümüz konserve garnitürü ekleyelim ve tekrar karıştıralım. Bir kase üzerine krepi alıyoruz. İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz. Kürdan ile kapatıyoruz. Fırın tepsisine ters çeviriyoruz. Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz.

basliksiz-31.jpg

ŞIK GÖRÜNÜMÜYLE TAVUKLU BOHÇA KEBABI GÖZ KAMAŞTIRACAK

Beşamel sos için sos tenceresine tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz. Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz. En son üzerine kaşar peyniri rendesi ekliyoruz. Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz. Kaşarın sertleşmemesi adına son işlemi iftara yakın zamanda yapmanızı tavsiye ediyoruz.

REVANİ

MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvıyağ

1.5 su bardağı irmik

1 su bardağı un

Kabartma tozu

Vanilya

Şerbeti için:

3 su bardağı şeker

3.5 su bardağı su

YAPILIŞI

Tatlımıza öncelikle şerbeti hazırlamakla başlayalım. Tencereye suyu ve şekeri koyup kaynamaya bırakalım. Şerbet kaynayınca altını kısıp 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakalım. Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri köpürene kadar çırpalım. Üzerine yoğurdu, sıvıyağı, irmiği, unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. 180 derecelik fırında üzeri altın sarısı olana kadar pişirelim.

basliksiz-32.jpg

Pişen tatlının ilk sıcaklığı çıkınca dilimleyelim ve soğuk şerbeti dökelim. Tatlımız dinlenince servis yapalım.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN