İftardan sonra tatlı arayışına girenlere geleneksel lezzet şekerpare tatlısı! Çayın yanında harika gidiyor!

İftardan sonra tatlı arayışına girenlere geleneksel lezzet şekerpare tatlısı! Çayın yanında harika gidiyor!

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte tatlı tarifi arayışlarında da yoğunluk yaşanmaya başladı. Bizde bugün haberimizde sizler için geleneksel şerbetli tatlılardan biri olan şekerpare tatlısı ile karşınızdayız. İşte enfes pastane usulü şekerpare tarifi...

Geleneksel Türk mutfağının şerbetli tatlılar denilince ilk akla gelen lezzetlerinde biri olan şekerpareyi büyük küçük herkes çok sever. Osmanlı dönemi saray mutfağından günümüze kadar gelen bu lezzet, şimdilerde farklı malzemeler ile yapılabiliyor olsa da geleneksel şekerpare tarifinin olmazsa olmazları irmik ve şerbettir. Mutfakta çok zorlanmadan ve vakit harcamadan kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz şekerpare tatlısı tarifimizi en kısa sürede denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte dillere destan şekerpare tatlısının tarifi şöyle;

MALZEMELER

125 gram oda ısısında margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

3 çorba kaşığı silme irmik

1 adet yumurta

2,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 çay kaşığı silme kabartma tozu

1 çay bardağı fındık

Şerbeti için:

2 su bardağı şeker

3 su bardağı su

4-5 damla limon suyu

YAPILIŞI

Dillere destan şekerpare tatlımıza öncelikle şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Bunun için uygun bir tencereye suyu ve şekeri koyup yaklaşık 10-15 dakika arası pişiriyoruz. Şerbet kaynayınca, indirmeye yakın limon suyunu ekliyoruz 2-3 dakika daha pişiriyoruz. Şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Şimdi hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yağı, pudra şekerini koyup karıştırıyoruz. Yumurtayı ilave edip tekrar karıştırıyoruz. İrmiği, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu azar azar ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elimizle yuvarlıyoruz. Üzerini çok hafif düzleyip ortalarına birer bütün fındık içi yerleştiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak diziyoruz.

sekerpare-ytk-site.jpg

BU LEZZETE ŞAPKA ÇIKARTILIR

180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için bu süre fırından fırına değişebilir. Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika kadar bekletip ılık şerbeti üzerine kepçe yardımı ile gezdiriyoruz. Şekerparenin şerbeti içine çekmesi için en az 3 saat dinlendiriyoruz. İyice dinlenip şerbeti içine çeken şekerpareyi servis edebiliriz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN