Kahvaltıcıların meşhur banmalık güveç tarifi! Lezzetiyle bir ekmeği yedirir, evdekiler sürekli isteyecek

Kahvaltıcıların meşhur banmalık güveç tarifi! Lezzetiyle bir ekmeği yedirir, evdekiler sürekli isteyecek

Kahvaltı, günün en önemli öğünlerinden biri olarak kabul edilirken, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan banmalık güveç, kahvaltı sofralarına ayrı bir renk katıyor. İşte, kahvaltıcıların ustaca hazırladığı bu lezzetin sırları...

Sabah kahvaltı sofralarında kendine has bir yeri olan banmalık güveç, özenle seçilmiş malzemelerin ustaca bir araya getirilmesiyle ortaya çıkıyor. Kahvaltı severlerin vazgeçilmez tercihlerinden biri olan bu güvecin yapımı ise oldukça kolay.

İşte, banmalık güveç tarifinin detayları:

MALZEMELER

2 adet sivri biber

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1/2 çay bardağı su

1 tutam kekik

1 tutam pul biber

1 tutam kimyon

100 gram beyaz peynir

1 avuç kaşar peyniri

1 tutam çörek otu

guvecte-pisirebileceginiz-yemekler-2.webp

YAPILIŞI

  • İlk olarak sivri biberleri ve sarımsakları ince dilimler halinde doğrayın.
  • Geniş bir güvecin içine salçayı,baharatları ve su koyup karıştırın. Sos kıvamına gelen karışımın üzerine biberleri, sarımsakları koyun, beyaz peynir parçalarıyla üstlerini kaplayıp son olarak rendelenmiş kaşar ve çörek otu da ekleyin.
  • Güveci servisten 15 dakika önce önceden ısıtılmış 180 derecelik sıcak fırına koyup peynirler eriyene kadar ısıtın. Sıcak olarak hemen servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN